Plaatpizza met gegrilde courgette en mozzarella
INGREDIENTEN
2 personen
1 vel bladerdeeg
1 gele courgette
6 cocktail tomaten
1 bol mozzarella
Handvol parmezaan
2 el paneermeel
½ blikje tomatenpuree
4 eetlepels water
1 koffielepel gedroogde oregano
2 el olijfolie
1 kl balsamico
Basilicum blaadjes (afwerking)
Peper
Zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het vel bladerdeeg op een bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Bedek met een bakpapier en leg er een andere bakplaat bovenop voor extra gewicht en zet 20 minuten in de oven.
Schil en snij de courgette in dunne ringen. Snij de mozzarella al in kleinere stukken en de tomaatjes in fijne plakjes. Meng de parmezaan met het paneermeel.
Verwarm een grillpan en voeg een scheut olijfolie toe. Grill de courgette tot elke kant mooi goudbruin ziet, kruid ze met peper en zout. Meng de tomatenpuree met het water, de oregano en de olijfolie, kruid met peper en zout. Meng alles onder elkaar tot een gebonden tomatensausje.
Haal de bladerdeeg uit de oven en besmeer de bodem met het tomatenmengsel, blijf een beetje van de rand. Schik er de gegrilde courgette, de tomaat en stukjes mozzarella op en strooi er de parmezaan met paneermeel over. Zet nog voor 10 minuten in de oven.
Meng in een kommetje de olijfolie met de balsamico, kruiden met peper en snuifje zout.
Haal de plaattaart uit de oven en besprenkel met de dressing van balsamico, werk af met de basilicum. In stukken snijden en aanvallen maar...
TIP
Leuke variant kan zijn dat je nog parmaham toevoegt en rucola om het geheel nog wat meer body te geven. Maar af en toe vegetarisch eten is ook helemaal ok!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
1 vel bladerdeeg
1 gele courgette
6 cocktail tomaten
1 bol mozzarella
Handvol parmezaan
2 el paneermeel
½ blikje tomatenpuree
4 eetlepels water
1 koffielepel gedroogde oregano
2 el olijfolie
1 kl balsamico
Basilicum blaadjes (afwerking)
Peper
Zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het vel bladerdeeg op een bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Bedek met een bakpapier en leg er een andere bakplaat bovenop voor extra gewicht en zet 20 minuten in de oven.
Schil en snij de courgette in dunne ringen. Snij de mozzarella al in kleinere stukken en de tomaatjes in fijne plakjes. Meng de parmezaan met het paneermeel.
Verwarm een grillpan en voeg een scheut olijfolie toe. Grill de courgette tot elke kant mooi goudbruin ziet, kruid ze met peper en zout. Meng de tomatenpuree met het water, de oregano en de olijfolie, kruid met peper en zout. Meng alles onder elkaar tot een gebonden tomatensausje.
Haal de bladerdeeg uit de oven en besmeer de bodem met het tomatenmengsel, blijf een beetje van de rand. Schik er de gegrilde courgette, de tomaat en stukjes mozzarella op en strooi er de parmezaan met paneermeel over. Zet nog voor 10 minuten in de oven.
Meng in een kommetje de olijfolie met de balsamico, kruiden met peper en snuifje zout.
Haal de plaattaart uit de oven en besprenkel met de dressing van balsamico, werk af met de basilicum. In stukken snijden en aanvallen maar...
TIP
Leuke variant kan zijn dat je nog parmaham toevoegt en rucola om het geheel nog wat meer body te geven. Maar af en toe vegetarisch eten is ook helemaal ok!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!