Pita met kip en peterselie dressing
INGREDIENTEN
2 grote kipfilets
6 L pitabroodjes
Peper
1 theelepel kippenkruiden
Halve komkommer
Handvol kerstomaatjes
Slamix (veldsla- bieten)
Bakboter
DRESSING
2 koffielepels kurkuma
200 gr griekse yoghurt
2 eetlepels mayonnaise
Sap van halve citroen
Handvol peterselie
Peper
Zout
BEREIDING
Verdeel de kippenfilets in lange repen en leg in een diepe kom. Breng op smaak met kippenkruiden en draai van pepermolen. Schil de komkommer en verdeel in ringen. Halveer de tomaatjes en was de slamix. Verdeel de groenten in aparte kommetjes zo kan iedereen naar eigen smaak zijn pita vullen.
Meng de griekse yoghurt samen met de mayonaise, een snuif zout, peper (naar smaak), het citroensap, de kurkuma en de gehakte peterselie.
Bak de kip aan in een klontje boter tot ze lekker krokant is.. Verwarm je pitabroodjes en zet de saus en groenten alvast op tafel. Zet je vuur uit en serveer.
Vul je broodje met de groenten naar keuze, vul aan met kip en royaal veel dressing.
TIP
Als je geen fan bent van kip, kan je deze steeds vervangen door kalkoenreepjes.
Wil je liever andere sla of extra groenten (paprika, ajuin, mais....) dan kan je deze toevoegen naar zin en smaak.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 grote kipfilets
6 L pitabroodjes
Peper
1 theelepel kippenkruiden
Halve komkommer
Handvol kerstomaatjes
Slamix (veldsla- bieten)
Bakboter
DRESSING
2 koffielepels kurkuma
200 gr griekse yoghurt
2 eetlepels mayonnaise
Sap van halve citroen
Handvol peterselie
Peper
Zout
BEREIDING
Verdeel de kippenfilets in lange repen en leg in een diepe kom. Breng op smaak met kippenkruiden en draai van pepermolen. Schil de komkommer en verdeel in ringen. Halveer de tomaatjes en was de slamix. Verdeel de groenten in aparte kommetjes zo kan iedereen naar eigen smaak zijn pita vullen.
Meng de griekse yoghurt samen met de mayonaise, een snuif zout, peper (naar smaak), het citroensap, de kurkuma en de gehakte peterselie.
Bak de kip aan in een klontje boter tot ze lekker krokant is.. Verwarm je pitabroodjes en zet de saus en groenten alvast op tafel. Zet je vuur uit en serveer.
Vul je broodje met de groenten naar keuze, vul aan met kip en royaal veel dressing.
TIP
Als je geen fan bent van kip, kan je deze steeds vervangen door kalkoenreepjes.
Wil je liever andere sla of extra groenten (paprika, ajuin, mais....) dan kan je deze toevoegen naar zin en smaak.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!