Pinsa met gegrilde groenten en mozzarella
INGREDIENTEN
2 a 3 personen
pinsa
1 pinsa deeg (Colruyt)
1/2 courgette (halve maantjes)
1/2 aubergine (halve maantjes)
1 rode ui (in ringen)
1 teentje look (plakjes)
1 bol mozarella
peper
zout
olijfolie
pesto:
handvol peterselie
handvol koriander
2 teentjes look
handvol geroosterde pijnboompitten
handvol geraspte parmezaanse kaas
130 ml olijfolie
peper
basilicum om af te werken
BEREIDING
Doe de ingrediënten voor de pesto al in de blender en mix fijn tot een smeuïge massa.
Bestrijk het pinsadeeg met een dun laagje pesto op de bodem.
Schil de courgette en courgette en verdeel in halve maantjes. Pel en verdeel de rode ui en look in ringen. Neem een grillpan en bak de groenten op een hoog vuur in een beetje olijfolie, kruid met peper en zout. Verdeel dan de gegrilde courgette, aubergine en ui over de pinda met pesto.
Scheur de mozzarella in kleiner stukken en verdeel over de pinda.
Bak de pinsa 8 minuten op 250 graden in de oven met boven en onderwarmte.
Haal uit de oven en druppel nog wat extra olijfolie alvorens te serveren, werk af met een draai van de pepermolen en basilicumblaadjes.
TIP
Lust je niet zo graag aubergine dan kan je deze weglaten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 a 3 personen
pinsa
1 pinsa deeg (Colruyt)
1/2 courgette (halve maantjes)
1/2 aubergine (halve maantjes)
1 rode ui (in ringen)
1 teentje look (plakjes)
1 bol mozarella
peper
zout
olijfolie
pesto:
handvol peterselie
handvol koriander
2 teentjes look
handvol geroosterde pijnboompitten
handvol geraspte parmezaanse kaas
130 ml olijfolie
peper
basilicum om af te werken
BEREIDING
Doe de ingrediënten voor de pesto al in de blender en mix fijn tot een smeuïge massa.
Bestrijk het pinsadeeg met een dun laagje pesto op de bodem.
Schil de courgette en courgette en verdeel in halve maantjes. Pel en verdeel de rode ui en look in ringen. Neem een grillpan en bak de groenten op een hoog vuur in een beetje olijfolie, kruid met peper en zout. Verdeel dan de gegrilde courgette, aubergine en ui over de pinda met pesto.
Scheur de mozzarella in kleiner stukken en verdeel over de pinda.
Bak de pinsa 8 minuten op 250 graden in de oven met boven en onderwarmte.
Haal uit de oven en druppel nog wat extra olijfolie alvorens te serveren, werk af met een draai van de pepermolen en basilicumblaadjes.
TIP
Lust je niet zo graag aubergine dan kan je deze weglaten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!