Perentaart met walnoten
INGREDIENTEN
+/- 6 personen
1 kruimeldeeg
bloem
150 gr boter (op kamertemperatuur)
100 gr suiker
1 el kaneel
180 gr amandelpoeder (of verkruimel 180 gr amandelen tot meel)
160 gr zelfrijzende bloem
3 eieren
100 ml volle melk
1 zakje vanillesuiker
4 rijpe peren
maizena
2 el amaretto
2 el suiker
handvol walnoten
BEREIDING
Doe de bloem en het amandelpoeder in een mengkom. Meng de melk en de eieren met een garde en voeg de vanillesuiker toe.
Zet je keukenrobot klaar en meng de boter en de suiker. Laat de beide ingrediënten mengen tot een zachte massa. Voeg dan het mengsel van melk, eieren en vanillesuiker toe. Meng voldoende en voeg dan de bloem, het amandelpoeder en de kaneel toe. Meng tot een egaal beslag ontstaat, er mogen geen brokken meer inzitten.
Schil alle peren en verdeel 3 peren in 4 partjes (verwijder klokhuis). 1 peer verdeel je in kleine stukjes en wentel je door de maizena. Meng de stukjes peer mee onder het beslag.
Verwarm de oven voor op 180°C op de heteluchtstand. Bedek de vorm met het vel bladerdeeg en druk het deeg goed aan tegen de randen.
Verdeel je beslag over de bodem van je taart en druk dan de partjes peer mooi in een cirkel in het deeg, altijd met de bolle kant naar boven.
Hak de walnoten fijn en laat ze even weken in de amaretto. Rol ze daarna door de suiker, zo worden ze lekker knapperig tijdens het bakken. Verdeel de walnoten over de peren. Bak je taart gaar in 50 minuten.
TIP
Serveer half warm met een bolletje vanille of speculaas ijs.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
+/- 6 personen
1 kruimeldeeg
bloem
150 gr boter (op kamertemperatuur)
100 gr suiker
1 el kaneel
180 gr amandelpoeder (of verkruimel 180 gr amandelen tot meel)
160 gr zelfrijzende bloem
3 eieren
100 ml volle melk
1 zakje vanillesuiker
4 rijpe peren
maizena
2 el amaretto
2 el suiker
handvol walnoten
BEREIDING
Doe de bloem en het amandelpoeder in een mengkom. Meng de melk en de eieren met een garde en voeg de vanillesuiker toe.
Zet je keukenrobot klaar en meng de boter en de suiker. Laat de beide ingrediënten mengen tot een zachte massa. Voeg dan het mengsel van melk, eieren en vanillesuiker toe. Meng voldoende en voeg dan de bloem, het amandelpoeder en de kaneel toe. Meng tot een egaal beslag ontstaat, er mogen geen brokken meer inzitten.
Schil alle peren en verdeel 3 peren in 4 partjes (verwijder klokhuis). 1 peer verdeel je in kleine stukjes en wentel je door de maizena. Meng de stukjes peer mee onder het beslag.
Verwarm de oven voor op 180°C op de heteluchtstand. Bedek de vorm met het vel bladerdeeg en druk het deeg goed aan tegen de randen.
Verdeel je beslag over de bodem van je taart en druk dan de partjes peer mooi in een cirkel in het deeg, altijd met de bolle kant naar boven.
Hak de walnoten fijn en laat ze even weken in de amaretto. Rol ze daarna door de suiker, zo worden ze lekker knapperig tijdens het bakken. Verdeel de walnoten over de peren. Bak je taart gaar in 50 minuten.
TIP
Serveer half warm met een bolletje vanille of speculaas ijs.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!