The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Peachecco's 

Foto
INGREDIENTEN   (+/- 6 middelgrote glazen)
3 grote verse perziken 
Tijm takjes
1 fles (neutrale) prosecco 
1 limoen
250 ml water
60 gr witte suiker

BEREIDING

Siroop maken:
Halveer de perziken en haal de pit eruit en verdeel dan in vier delen.

Verwarm het water samen met de suiker en het limoensap in een sauspan op een middelmatig vuur.  De suiker moet volledig gesmolten zijn, dit duurt dan ongeveer 10 minuten. 
Voeg dan de gesneden perzik en tijm takjes toe en laat 5 minuten meekoken. Prik in de perziken en voel of ze al zacht zijn geworden. Als ze nog te hard zijn laat je ze nog 5 minuten langer sudderen.  
Zet je vuur uit en laat een uur intrekken zodat alle smaken zich kunnen mengen. Zeef je mengsel in een bokaal of fles die je kan afsluiten en bewaar in de koelkast voor gebruik. 

​Peachecco's maken:
Neem een groot glas naar keuze en vul met ijsblokjes. Voeg 2 delen perzikensiroop toe en vul verder aan met processo. Werk af met een tak tijm dat fungeert als roerstaaf.

TIP
Verwerk kleine takjes tijm in je ijsblokjes voor een feestelijk glas!

​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!


INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN