Patatas al forno
INGREDIENTEN
Krielaardappelen
Grof zeezout
4 tenen look
Verse rozemarijn
Oregano
Chili vlokken
Olijfolie
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°, was de krielaardappelen, maar schil ze NIET, zo behouden ze meer vitamines. Verdeel elke aardappel éérst in 2, verdeel elke helft in aardappelpartjes, en leg ze in de ovenschaal. Pel de look, verdeel in 2, en schik tussen de aardappelen. Kruid alles met zeezout, rozemarijn takjes, oregano, en chilivlokken.
Giet daarna rijkelijk de olijfolie over het mengsel, roer alles onder elkaar, en zorg dat de aardappelen helemaal bedekt zijn met de olijfolie. Op die manier zullen ze mooi goudbruin bakken. Zet de schotel in de oven en bak minstens 40 minuten. Halverwege kan je de aardappelen best omroeren, zodat de onderkant ook mooi bakt.
TIP
Persoonlijk ben ik een zéér grote aardappel fan, dus wij eten dit vaak als bijgerecht voornamelijk bij vleesgerechten. Ook heel leuk en smakelijk als side dish op de bbq- tafel.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
Krielaardappelen
Grof zeezout
4 tenen look
Verse rozemarijn
Oregano
Chili vlokken
Olijfolie
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°, was de krielaardappelen, maar schil ze NIET, zo behouden ze meer vitamines. Verdeel elke aardappel éérst in 2, verdeel elke helft in aardappelpartjes, en leg ze in de ovenschaal. Pel de look, verdeel in 2, en schik tussen de aardappelen. Kruid alles met zeezout, rozemarijn takjes, oregano, en chilivlokken.
Giet daarna rijkelijk de olijfolie over het mengsel, roer alles onder elkaar, en zorg dat de aardappelen helemaal bedekt zijn met de olijfolie. Op die manier zullen ze mooi goudbruin bakken. Zet de schotel in de oven en bak minstens 40 minuten. Halverwege kan je de aardappelen best omroeren, zodat de onderkant ook mooi bakt.
TIP
Persoonlijk ben ik een zéér grote aardappel fan, dus wij eten dit vaak als bijgerecht voornamelijk bij vleesgerechten. Ook heel leuk en smakelijk als side dish op de bbq- tafel.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!