The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Pastaschotel met pompoensaus en spek 

Foto
INGREDIENTEN
3 - 4 personen

200 gr spek 
1x butternut pompoen
1 ajuin
Pasta (100 gr/pp)
2 handjes parmezaan (vers raspen is het lekkerst!) 
1 klein pakje gemalen kaas
250 ml kookroom
Tijm (5 takjes of 2 el uit je kruidenpotje)
Salie (5 blaadjes)
Nootmuskaat
Peper 
Zout
Bakboter 

BEREIDING
​
Schil en verdeel de pompoen in kleine blokjes. Ik stoom ze voor 5 minuten op 120°, dan zijn ze sneller gaar. Je kan ook de pompoen in de oven roosteren (op 200° heteluchtstand voor +/- 45 minuten naargelang hoe groot je pompoen is), zo kan je hem makkelijk snijden. Pel en snipper de ajuin fijn. 

Bak het spek met beetje boter in een ruime pan tot ze krokant zijn. Doe in een kom en zet nog even opzij. Doe wat boter in dezelfde pan en stoof de ajuin op een zacht vuur, voeg na 10 minuten de stukjes pompoen toe. Snipper de salie en rits de blaadjes van de rijmtakjes. Voeg de kruiden toe aan je mengeling. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

Kook de pasta gaar in een aparte pot en bewaar het kookvocht! 
Verwarm ondertussen de oven voor op 200° op de heteluchtstand.

Pureer het pompoen mengsel en voeg de kookroom toe, roer onder elkaar. Rasp de parmezaan en voeg toe aan de mengeling. Zet je vuur niet te hoog dat de pompoen niet kan aanbakken. Voeg daarna het spek toe aan de saus. Neem een grote soeplepel (GEEN eetlepel) en voeg een lepel kookwater van de pasta toe aan je saus.  Roer onder elkaar zodat je een egale saus krijgt.
Voeg de pasta toe aan de saus en roer alles onder elkaar. Is je saus nog te dik voeg dan nog een beetje kookwater toe. De saus mag niet te lopend worden want dan krijg je een soep ipv een ovenschotel.

Neem een ovenschaal en verdeel het mengsel, bedek met een laagje gemalen kaas.
Zet in de oven en bak +/- 30 minuten tot de bovenkant een krokant korstje heeft. 

TIP
Geen fan van salie, voeg dan gewoon wat meer tijm toe!
Wees niet te zuinig met de nootmuskaat bij het kruiden, pompoen is een grote fan van dit kruid. 

​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN