Pasta vongole
INGREDIENTEN
3- 4 personen
1,5 kg vongole (ook wel venusschelpen genoemd- koop deze altijd vers bij een visboer)
100 - 120 gr/pasta pp (kies hier voor een dikkere spaghettisoort zoals Barilla N°5)
1 grote bussel verse platte peterselie
5 tenen look
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Spoel de vongole op voorhand in je gootsteen met koud water om eventuele zandresten te verwijderen. Zet een grote pot op het vuur en kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en zet nog even opzij. Neem nu een ruime pan en voeg de olijfolie toe tot de bodem helemaal bedekt is. Verwarm de olijfolie op een matig vuur. Voeg de geperste tenen look toe, en roer dan continue in je pan zodat de stukjes look niet kunnen aanbranden.
Voeg vervolgens de vongole toe aan de look en kruid met peper van de molen en een snuifje zout. Roer alle ingredienten onder elkaar tot alle vongole schelpen open zijn.
Ondertussen zal je pasta ook klaar zijn en kan je deze afgieten in een vergiet. De fijn gesneden peterselie mag je nu toevoegen aan je vongole samen met de pasta in de pan. Roer alles mooi onder elkaar en je bent helemaal klaar om aan tafel te gaan.
Lekker met een stukje brood on the side, wedden dat je je bord zal willen opkuisen?
Ik zet altijd de olijfolie en wat extra peterselie op tafel indien gasten graag wat extra willen toevoegen aan hun persoonlijke bord.
Simpel, snel klaar en wedden dat je gasten achter het recept zullen vragen?
TIP
Vongole behoort tot een van de duurdere schelpdieren. Wil je graag een goedkoper alternatief klaar maken, vraag dan naar verse kokkels bij je visboer.
Wat ook leuk kan zijn is dat je een combinatie van vongole en kokkels maakt.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
3- 4 personen
1,5 kg vongole (ook wel venusschelpen genoemd- koop deze altijd vers bij een visboer)
100 - 120 gr/pasta pp (kies hier voor een dikkere spaghettisoort zoals Barilla N°5)
1 grote bussel verse platte peterselie
5 tenen look
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Spoel de vongole op voorhand in je gootsteen met koud water om eventuele zandresten te verwijderen. Zet een grote pot op het vuur en kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en zet nog even opzij. Neem nu een ruime pan en voeg de olijfolie toe tot de bodem helemaal bedekt is. Verwarm de olijfolie op een matig vuur. Voeg de geperste tenen look toe, en roer dan continue in je pan zodat de stukjes look niet kunnen aanbranden.
Voeg vervolgens de vongole toe aan de look en kruid met peper van de molen en een snuifje zout. Roer alle ingredienten onder elkaar tot alle vongole schelpen open zijn.
Ondertussen zal je pasta ook klaar zijn en kan je deze afgieten in een vergiet. De fijn gesneden peterselie mag je nu toevoegen aan je vongole samen met de pasta in de pan. Roer alles mooi onder elkaar en je bent helemaal klaar om aan tafel te gaan.
Lekker met een stukje brood on the side, wedden dat je je bord zal willen opkuisen?
Ik zet altijd de olijfolie en wat extra peterselie op tafel indien gasten graag wat extra willen toevoegen aan hun persoonlijke bord.
Simpel, snel klaar en wedden dat je gasten achter het recept zullen vragen?
TIP
Vongole behoort tot een van de duurdere schelpdieren. Wil je graag een goedkoper alternatief klaar maken, vraag dan naar verse kokkels bij je visboer.
Wat ook leuk kan zijn is dat je een combinatie van vongole en kokkels maakt.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!