Pasta tonino
INGREDIENTEN
2 personen
2 blikjes tonijn (op olijfolie)
1 blik mais
4 cocktail tomaten
1/3 komkommer
1 volledige gele (of oranje) paprika
1 avocado
250 gr pasta (naar keuze die nog in je voorraad kast staat)
Peper
Zout
Handvol verse dille (peterselie kan ook perfect als je die nog hebt staan)
Extra vierge olijfolie
BEREIDING
Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Laat ondertussen de mais en de tonijn uitlekken (anders is je salade veel te nat).
Neem een grote slakom, was en snijd de komkommer, de paprika en de tomaten in kleinere stukjes.
Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Verdeel in halve maantjes en voeg toe aan de slakom samen met de komkommer en tomaten. Besprenkel nu het geheel met een scheutje olijfolie, snuifje zout en peper.
Giet de pasta af en spoel met koud water. Voeg de uitgelekte tonijn en de mais toe aan je slakom en meng alles onder elkaar. Als de pasta is afgekoeld voeg je deze ook toe aan je salade.
Mengen, proeven en bijkruiden indien nodig met peper.
Ready, set, eat!
TIP
Ik maak (bijna) altijd een extra portie, ideaal om mee te nemen als lunch de dag erna.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
2 blikjes tonijn (op olijfolie)
1 blik mais
4 cocktail tomaten
1/3 komkommer
1 volledige gele (of oranje) paprika
1 avocado
250 gr pasta (naar keuze die nog in je voorraad kast staat)
Peper
Zout
Handvol verse dille (peterselie kan ook perfect als je die nog hebt staan)
Extra vierge olijfolie
BEREIDING
Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Laat ondertussen de mais en de tonijn uitlekken (anders is je salade veel te nat).
Neem een grote slakom, was en snijd de komkommer, de paprika en de tomaten in kleinere stukjes.
Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Verdeel in halve maantjes en voeg toe aan de slakom samen met de komkommer en tomaten. Besprenkel nu het geheel met een scheutje olijfolie, snuifje zout en peper.
Giet de pasta af en spoel met koud water. Voeg de uitgelekte tonijn en de mais toe aan je slakom en meng alles onder elkaar. Als de pasta is afgekoeld voeg je deze ook toe aan je salade.
Mengen, proeven en bijkruiden indien nodig met peper.
Ready, set, eat!
TIP
Ik maak (bijna) altijd een extra portie, ideaal om mee te nemen als lunch de dag erna.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!