The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Pasta pesto met kip en slaatje van babyspinazie 

Foto
INGREDIENTEN
Voor 2 personen 

100 - 120 tagliatelle pp
2 kipfilets
Kippenkruiden
Gemende sla van rode snijbiet, rucola en babyspinazie (ik koop deze van Florette)
Bakboter
Peper 
Zout

PESTO
1 handvol pijnboompitten (+ extra voor afwerking)
1 teen look
3 eetlepels olijfolie
1 handvol geraspte parmezaan 
2 handen basilicum 

BEREIDING

Doe de pijnboompitten, de gepelde look, de basilicum en parmezaan in een maatbeker. Kruiden met peper en een snuifje zout (niet teveel want de parmezaan is al zout). Voeg de olijfolie toe en mix met je staafmixer. Voeg indien nodig druppelsgewijs nog extra olijfolie toe als de massa te droog of korrelig is. Proeven en bijkruiden indien nodig, zet even opzij. 

Verdeel je kip in kleinere stukken, doe een klontje boter in de pan en bak op een matig vuur. Kruiden met peper en kippenkruiden. Voeg na 8 minuten naar eigen wens nog wat pijnboompitten toe aan de pan en laat mee bakken.

Zet ondertussen een ruime pot water op het vuur en breng de pasta aan de kook, voeg een flinke snuif zout toe. Wanneer het water kookt voeg je de pasta naar keuze toe en kook volgens aanwijzing op de verpakking (roer af en toe door je water zodat de pasta niet kleeft). 
Giet de pasta af in een vergiet en zet je pesto en gewassen sla klaar.

Neem je borden en schik er een portie pasta op, vervolgens een flinke lepel pesto.
Afwerken met de kip en hoeveelheid gemengde sla naar eigen keuze. 
​

​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN