Pasta pesto met kip en slaatje van babyspinazie
INGREDIENTEN
Voor 2 personen
100 - 120 tagliatelle pp
2 kipfilets
Kippenkruiden
Gemende sla van rode snijbiet, rucola en babyspinazie (ik koop deze van Florette)
Bakboter
Peper
Zout
PESTO
1 handvol pijnboompitten (+ extra voor afwerking)
1 teen look
3 eetlepels olijfolie
1 handvol geraspte parmezaan
2 handen basilicum
BEREIDING
Doe de pijnboompitten, de gepelde look, de basilicum en parmezaan in een maatbeker. Kruiden met peper en een snuifje zout (niet teveel want de parmezaan is al zout). Voeg de olijfolie toe en mix met je staafmixer. Voeg indien nodig druppelsgewijs nog extra olijfolie toe als de massa te droog of korrelig is. Proeven en bijkruiden indien nodig, zet even opzij.
Verdeel je kip in kleinere stukken, doe een klontje boter in de pan en bak op een matig vuur. Kruiden met peper en kippenkruiden. Voeg na 8 minuten naar eigen wens nog wat pijnboompitten toe aan de pan en laat mee bakken.
Zet ondertussen een ruime pot water op het vuur en breng de pasta aan de kook, voeg een flinke snuif zout toe. Wanneer het water kookt voeg je de pasta naar keuze toe en kook volgens aanwijzing op de verpakking (roer af en toe door je water zodat de pasta niet kleeft).
Giet de pasta af in een vergiet en zet je pesto en gewassen sla klaar.
Neem je borden en schik er een portie pasta op, vervolgens een flinke lepel pesto.
Afwerken met de kip en hoeveelheid gemengde sla naar eigen keuze.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
Voor 2 personen
100 - 120 tagliatelle pp
2 kipfilets
Kippenkruiden
Gemende sla van rode snijbiet, rucola en babyspinazie (ik koop deze van Florette)
Bakboter
Peper
Zout
PESTO
1 handvol pijnboompitten (+ extra voor afwerking)
1 teen look
3 eetlepels olijfolie
1 handvol geraspte parmezaan
2 handen basilicum
BEREIDING
Doe de pijnboompitten, de gepelde look, de basilicum en parmezaan in een maatbeker. Kruiden met peper en een snuifje zout (niet teveel want de parmezaan is al zout). Voeg de olijfolie toe en mix met je staafmixer. Voeg indien nodig druppelsgewijs nog extra olijfolie toe als de massa te droog of korrelig is. Proeven en bijkruiden indien nodig, zet even opzij.
Verdeel je kip in kleinere stukken, doe een klontje boter in de pan en bak op een matig vuur. Kruiden met peper en kippenkruiden. Voeg na 8 minuten naar eigen wens nog wat pijnboompitten toe aan de pan en laat mee bakken.
Zet ondertussen een ruime pot water op het vuur en breng de pasta aan de kook, voeg een flinke snuif zout toe. Wanneer het water kookt voeg je de pasta naar keuze toe en kook volgens aanwijzing op de verpakking (roer af en toe door je water zodat de pasta niet kleeft).
Giet de pasta af in een vergiet en zet je pesto en gewassen sla klaar.
Neem je borden en schik er een portie pasta op, vervolgens een flinke lepel pesto.
Afwerken met de kip en hoeveelheid gemengde sla naar eigen keuze.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!