Pasta met geroosterde paprikasaus en burrata
INGREDIENTEN
3 - 4 personen
125 gr pasta/pp
1 burrata
5 geroosterde puntpaprika’s (of zelf roosteren in de oven!)
2 tenen look
2 sjalotten
1 blikje tomatenpuree
Basilicum (vers)
2 handjes parmezaan
2 el oregano
2 el marjolein
Peper
Zout
Olijfolie
BEREIDING
Kook de pasta gaar en bewaar het kookwater. Pel de look en de sjalotten en snipper fijn. Snij de paprika’s in kleinere stukken. Zet een stoofpan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe.
Stoof de sjalot en look aan, voeg dan de tomatenpuree toe en laat mee bakken. Voeg na 5 minuten de paprika’s toe, roer onder elkaar en laat garen.
Voeg de oregano en tijm toe, kruid bij met peper en zout. Proef! Voeg een soeplepel kookvocht van je pasta toe aan je saus en laat indikken.
Zet je keukenrobot (OF maatbeker en staafmixer) klaar. Mix de saus samen met de burrata tot een gladde saus. Voeg terug toe aan de pan en roer de geraspte parmezaan onder de saus.
Schep de pasta mee bij de saus en roer voorzichtig om. Snipper de basilicum en roer onder de pasta. Serveer met extra parmezaan en basilicum, eventueel een scheutje olijfolie
TIP
Je kan de saus wat extra pit geven door wat cayennepeper toe te voegen voor wie graag pikant eet.
Wil je toch vlees, voeg gerust wat gebakken pancetta toe.
Scampi’s kunnen ook perfect als extra toevoeging.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
3 - 4 personen
125 gr pasta/pp
1 burrata
5 geroosterde puntpaprika’s (of zelf roosteren in de oven!)
2 tenen look
2 sjalotten
1 blikje tomatenpuree
Basilicum (vers)
2 handjes parmezaan
2 el oregano
2 el marjolein
Peper
Zout
Olijfolie
BEREIDING
Kook de pasta gaar en bewaar het kookwater. Pel de look en de sjalotten en snipper fijn. Snij de paprika’s in kleinere stukken. Zet een stoofpan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe.
Stoof de sjalot en look aan, voeg dan de tomatenpuree toe en laat mee bakken. Voeg na 5 minuten de paprika’s toe, roer onder elkaar en laat garen.
Voeg de oregano en tijm toe, kruid bij met peper en zout. Proef! Voeg een soeplepel kookvocht van je pasta toe aan je saus en laat indikken.
Zet je keukenrobot (OF maatbeker en staafmixer) klaar. Mix de saus samen met de burrata tot een gladde saus. Voeg terug toe aan de pan en roer de geraspte parmezaan onder de saus.
Schep de pasta mee bij de saus en roer voorzichtig om. Snipper de basilicum en roer onder de pasta. Serveer met extra parmezaan en basilicum, eventueel een scheutje olijfolie
TIP
Je kan de saus wat extra pit geven door wat cayennepeper toe te voegen voor wie graag pikant eet.
Wil je toch vlees, voeg gerust wat gebakken pancetta toe.
Scampi’s kunnen ook perfect als extra toevoeging.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!