Pasta met gegrilde courgette, tomatensaus en gehaktballen
INGREDIENTEN
4 personen
2 groene courgettes
500 gr gemengd gehakt
1 ei
Paneermeel
16 lapjes ontbijtspek
Mediterrane kruiden (tijm, oregano, rozemarijn,...)
4 tenen look
Pasta (120 gr/pp)
10 cocktailtomaten
Olijfolie
2 el currypoeder
Verse koriander
Peper
Zout
BEREIDING
Was de courgette zorgvuldig (niet schillen) en verwijder de 2 uiteinden, snij in lange repen en marineer in een kom met currypoeder en olijfolie. Was de tomaten, verwijde de kroon en verdeel in vier delen. Pel de look (2 tenen voor in de saus , 2 tenen voor onder gehaktmengeling)
Meng het gehakt met de look, de mediterrane kruiden, handvol verse koriander, het ei, het paneermeel, peper en zout.
Leg het spek klaar in en rol gehaktballetjes, rol vervolgens het gehakt in het spek, druk mooi aan zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken.
Verhit de Tiger Fire plancha (of je BBQ) op hoog vuur met voldoende hout. Zet je sauspan op de plancha aan de binnenkant van de ring. Voeg de tomaten en de look toe en laat indikken tot een mooie saus. Kruid met peper, zout en wat extra mediterrane kruiden.
Plaats het onderstel voor de hotpot. Vul de hotpot met water en snuif zout en plaats op het onderstel. Laat de ring ook goed heet worden en voeg dan een scheut olijfolie toe aan de buitenkant van de ring.
Leg de gehaktballen aan de buitenkant van de ring en draai regelmatig om.
Als je water kookt voeg je de pasta toe en kook volgens aanwijzing. 2 minuten voor je pasta gaar is, grill je de courgettes aan de buitenkant van je ring aan beide kanten.
Leg de gehaktballen meer naar de binnenkant zodat je gehakt ook zeker gaar is. Neem de grote kom en schep de pasta erin samen met de tomatensaus. Voeg een kleine lepel kookvocht toe aan je sauspan (uitkuisen) en voeg toe aan je pasta. Voeg de courgettes toe aan je pasta en schep onder elkaar. Haal de gehaktballen van het vuur. Serveer de pasta samen met de gehaktballen en de saus.
TIP
Je kan de tomatensaus nog wat extra pit geven door een chilipeper toe te voegen. Kook deze mee in vanaf het begin in je sauspan. Wie geen fan is van korander kan deze vervangen door peterselie.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 personen
2 groene courgettes
500 gr gemengd gehakt
1 ei
Paneermeel
16 lapjes ontbijtspek
Mediterrane kruiden (tijm, oregano, rozemarijn,...)
4 tenen look
Pasta (120 gr/pp)
10 cocktailtomaten
Olijfolie
2 el currypoeder
Verse koriander
Peper
Zout
BEREIDING
Was de courgette zorgvuldig (niet schillen) en verwijder de 2 uiteinden, snij in lange repen en marineer in een kom met currypoeder en olijfolie. Was de tomaten, verwijde de kroon en verdeel in vier delen. Pel de look (2 tenen voor in de saus , 2 tenen voor onder gehaktmengeling)
Meng het gehakt met de look, de mediterrane kruiden, handvol verse koriander, het ei, het paneermeel, peper en zout.
Leg het spek klaar in en rol gehaktballetjes, rol vervolgens het gehakt in het spek, druk mooi aan zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken.
Verhit de Tiger Fire plancha (of je BBQ) op hoog vuur met voldoende hout. Zet je sauspan op de plancha aan de binnenkant van de ring. Voeg de tomaten en de look toe en laat indikken tot een mooie saus. Kruid met peper, zout en wat extra mediterrane kruiden.
Plaats het onderstel voor de hotpot. Vul de hotpot met water en snuif zout en plaats op het onderstel. Laat de ring ook goed heet worden en voeg dan een scheut olijfolie toe aan de buitenkant van de ring.
Leg de gehaktballen aan de buitenkant van de ring en draai regelmatig om.
Als je water kookt voeg je de pasta toe en kook volgens aanwijzing. 2 minuten voor je pasta gaar is, grill je de courgettes aan de buitenkant van je ring aan beide kanten.
Leg de gehaktballen meer naar de binnenkant zodat je gehakt ook zeker gaar is. Neem de grote kom en schep de pasta erin samen met de tomatensaus. Voeg een kleine lepel kookvocht toe aan je sauspan (uitkuisen) en voeg toe aan je pasta. Voeg de courgettes toe aan je pasta en schep onder elkaar. Haal de gehaktballen van het vuur. Serveer de pasta samen met de gehaktballen en de saus.
TIP
Je kan de tomatensaus nog wat extra pit geven door een chilipeper toe te voegen. Kook deze mee in vanaf het begin in je sauspan. Wie geen fan is van korander kan deze vervangen door peterselie.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!