Pasta met broccoli- erwtensaus en spekjes
INGREDIENTEN
2 - 3 personen
1 broccoli
100 g + 50 g doperwten (mag diepvries zijn)
2x 250 ml room
300 g pasta
500 g spek
2 takjes tijm
1 vleesbouillonblokje
Parmezaan
Bakboter
Peper
Zout
BEREIDING
Verdeel de brocolli in roosjes en kook ze gaar in 10 minuten, voeg na 5 minuten 50 g doperwten toe en laat mee koken.
Bak ondertussen het spek gaar en voeg het bouillonblokje toe. Als het bouillonblokje mee gebakken is, voeg je 250 ml room toe en laat je dit inkoken. Zet een ovenschaal klaar en stort hier de spekjes in uit, zet je pan nog niet weg. Neem een blender (of staafmixer en beker) en voeg de gekookte broccoli en erwten toe, bewaar het kookvocht! Pureer kort en voeg dan 250 ml room toe, kruiden met peper en zout. Voeg nog 2 kleine soeplepels kookvocht toe en blend tot een smeuïge saus.
Verwarm je oven voor op de heteluchtstand op 180°.
Kook daarna de pasta en de overige doperwten samen met de takjes tijm in het kookvocht van de broccoli beetgaar (check de tijden op je verpakking). Stort de broccoli- erwtensaus in de pan van je spek (zo gaan er geen smaken verloren) en voeg 2 handjes parmezaan toe. Laat nog kort doorkoken, zodat je saus kan indikken.
Giet je pasta af, verwijder de takjes tijm en voeg daarna de saus toe en roer stevig onder elkaar. Voeg je mengsel toe aan je ovenschaal en meng onder het spek. Zet voor +/- 20 minuten in de oven, zodat alles lekker warm is om te serveren.
TIP
Je kan nog enkele klontjes boter bovenop je schotel schikken voor het in de oven gaat.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 - 3 personen
1 broccoli
100 g + 50 g doperwten (mag diepvries zijn)
2x 250 ml room
300 g pasta
500 g spek
2 takjes tijm
1 vleesbouillonblokje
Parmezaan
Bakboter
Peper
Zout
BEREIDING
Verdeel de brocolli in roosjes en kook ze gaar in 10 minuten, voeg na 5 minuten 50 g doperwten toe en laat mee koken.
Bak ondertussen het spek gaar en voeg het bouillonblokje toe. Als het bouillonblokje mee gebakken is, voeg je 250 ml room toe en laat je dit inkoken. Zet een ovenschaal klaar en stort hier de spekjes in uit, zet je pan nog niet weg. Neem een blender (of staafmixer en beker) en voeg de gekookte broccoli en erwten toe, bewaar het kookvocht! Pureer kort en voeg dan 250 ml room toe, kruiden met peper en zout. Voeg nog 2 kleine soeplepels kookvocht toe en blend tot een smeuïge saus.
Verwarm je oven voor op de heteluchtstand op 180°.
Kook daarna de pasta en de overige doperwten samen met de takjes tijm in het kookvocht van de broccoli beetgaar (check de tijden op je verpakking). Stort de broccoli- erwtensaus in de pan van je spek (zo gaan er geen smaken verloren) en voeg 2 handjes parmezaan toe. Laat nog kort doorkoken, zodat je saus kan indikken.
Giet je pasta af, verwijder de takjes tijm en voeg daarna de saus toe en roer stevig onder elkaar. Voeg je mengsel toe aan je ovenschaal en meng onder het spek. Zet voor +/- 20 minuten in de oven, zodat alles lekker warm is om te serveren.
TIP
Je kan nog enkele klontjes boter bovenop je schotel schikken voor het in de oven gaat.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!