Parelcouscous met zalm en asperges
INGREDIENTEN
2 personen
2 zakjes parelcouscous
16 groene asperges
2 moten zalm
1 el dille
1 el kurkuma
1 kl curry
Bakboter
Peper
Zout
BEREIDING
Kook de parelcouscous voor 10 minuten en laat uitlekken. Snijd enkel de harde uiteinden van de asperges, schillen is niet nodig bij de groene variant. Verdeel de asperges in twee.
Kruid de zalmmoten met peper, zout en dille. Zet een pan op een hoog vuur en smelt een klontje boter. Bak de zalm langs 2 zijden goudbruin en overgiet regelmatig met de gesmolten boter.
Neem een grillpan en smelt opnieuw wat boter en bak de asperges voor 5 minuten, voeg daarna de couscous toe. Kruiden met kurkuma, curry, peper en een snuifje zout.
Meng onder elkaar en laat nog 5 minuten meebakken. Serveer samen met de gebakken zalm.
TIP
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
2 zakjes parelcouscous
16 groene asperges
2 moten zalm
1 el dille
1 el kurkuma
1 kl curry
Bakboter
Peper
Zout
BEREIDING
Kook de parelcouscous voor 10 minuten en laat uitlekken. Snijd enkel de harde uiteinden van de asperges, schillen is niet nodig bij de groene variant. Verdeel de asperges in twee.
Kruid de zalmmoten met peper, zout en dille. Zet een pan op een hoog vuur en smelt een klontje boter. Bak de zalm langs 2 zijden goudbruin en overgiet regelmatig met de gesmolten boter.
Neem een grillpan en smelt opnieuw wat boter en bak de asperges voor 5 minuten, voeg daarna de couscous toe. Kruiden met kurkuma, curry, peper en een snuifje zout.
Meng onder elkaar en laat nog 5 minuten meebakken. Serveer samen met de gebakken zalm.
TIP
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!