Parelcouscous met kip en gegrilde groenten
INGREDIENTEN
2 kippenfilets
1 grote wortel
3 middelgrote gele rapen
Klein bakje champignons
Busseltje peterselie
Peper
1 koffielepel curry kruiden
Kippenkruiden
+/- 75 gr parelcouscous / PP ( 2 zakjes van merk Bosto)
Bakboter
BEREIDING
Schil de wortel en rapen, verdeel allebei in kleinere stukken ( varieer in snijwijze dat maakt je bord minder saai). Verwijder de steeltjes en kuis de champignons (schaf een champignon borsteltje aan om restanten zand te verwijderen). Verdeel in 4 of plakjes en zet even opzij.
Snijd de kip al in kleinere tranches en je mag deze al kruiden met peper en kippenkruiden.
Kook de couscous zoals voorgeschreven op de verpakking en laat uitlekken.
Zet een grill pan op het vuur en bak de wortel en de rapen in een klontje boter. Na 8 minuten voeg je de champignons toe samen met de curry. Voeg na 5 minuten de kip toe en bak goudbruin. Als de kip gaar is voeg je als laatste de couscous toe en meng je alles onder elkaar.
Versnipper de peterselie en voeg de helft toe en meng onder de andere ingrediënten. Laat 2 minuten mee bakken. Verdeel je gerecht over de borden en werk af met andere helft peterselie.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 kippenfilets
1 grote wortel
3 middelgrote gele rapen
Klein bakje champignons
Busseltje peterselie
Peper
1 koffielepel curry kruiden
Kippenkruiden
+/- 75 gr parelcouscous / PP ( 2 zakjes van merk Bosto)
Bakboter
BEREIDING
Schil de wortel en rapen, verdeel allebei in kleinere stukken ( varieer in snijwijze dat maakt je bord minder saai). Verwijder de steeltjes en kuis de champignons (schaf een champignon borsteltje aan om restanten zand te verwijderen). Verdeel in 4 of plakjes en zet even opzij.
Snijd de kip al in kleinere tranches en je mag deze al kruiden met peper en kippenkruiden.
Kook de couscous zoals voorgeschreven op de verpakking en laat uitlekken.
Zet een grill pan op het vuur en bak de wortel en de rapen in een klontje boter. Na 8 minuten voeg je de champignons toe samen met de curry. Voeg na 5 minuten de kip toe en bak goudbruin. Als de kip gaar is voeg je als laatste de couscous toe en meng je alles onder elkaar.
Versnipper de peterselie en voeg de helft toe en meng onder de andere ingrediënten. Laat 2 minuten mee bakken. Verdeel je gerecht over de borden en werk af met andere helft peterselie.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!