Paprikasoep
INGREDIENTEN (+/- 1 liter soep)
3 grote ajuinen
2 middelgrote pastinaken
4 rode paprika’s
5 kippenbouillonblokjes
Bakboter
Peper
Zout
Peterselie voor de afwerking
Crème fraiche (culinaire variant)
BEREIDING
Pel en verdeel de ajuinen in kleinere stukken, schil de pastinaken en ontpit de paprika’s. Voeg een klontje boter toe aan de kookpot en laat smelten op matig vuur. Voeg hierna de ajuinen toe en stoof tot ze glazig zijn (gele kleur krijgen).
Daarna snijd je pastinaken en paprika's in kleinere stukken en voeg je deze toe aan de gestoofde ajuin. Laat de groenten nu nog 10 minuten mee stoven en roer geregeld om. Kruiden met peper naar eigen smaak.
Indien nodig voeg je nog extra zout toe na het kookproces want de bouillonblokjes geven al veel smaak af.
Voeg nu alle kippenbouillonblokjes toe en roer onder de groenten. Voeg nu water toe zodat alle groenten mooi onder water staan. Laat de soep nu 20 minuten zachtjes doorkoken met een deksel op de kookpot.
Haal de soep van het vuur en mix tot een glad geheel, kruid bij met peper en zout indien nodig. Proef altijd voor je start met bijkruiden.
TIP
Werk af met een scheutje crème fraiche en enkele blaadjes peterselie.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
3 grote ajuinen
2 middelgrote pastinaken
4 rode paprika’s
5 kippenbouillonblokjes
Bakboter
Peper
Zout
Peterselie voor de afwerking
Crème fraiche (culinaire variant)
BEREIDING
Pel en verdeel de ajuinen in kleinere stukken, schil de pastinaken en ontpit de paprika’s. Voeg een klontje boter toe aan de kookpot en laat smelten op matig vuur. Voeg hierna de ajuinen toe en stoof tot ze glazig zijn (gele kleur krijgen).
Daarna snijd je pastinaken en paprika's in kleinere stukken en voeg je deze toe aan de gestoofde ajuin. Laat de groenten nu nog 10 minuten mee stoven en roer geregeld om. Kruiden met peper naar eigen smaak.
Indien nodig voeg je nog extra zout toe na het kookproces want de bouillonblokjes geven al veel smaak af.
Voeg nu alle kippenbouillonblokjes toe en roer onder de groenten. Voeg nu water toe zodat alle groenten mooi onder water staan. Laat de soep nu 20 minuten zachtjes doorkoken met een deksel op de kookpot.
Haal de soep van het vuur en mix tot een glad geheel, kruid bij met peper en zout indien nodig. Proef altijd voor je start met bijkruiden.
TIP
Werk af met een scheutje crème fraiche en enkele blaadjes peterselie.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!