Pad Thai met rijst
INGREDIENTEN
2 kipfilets
1/2 rode ajuin
2 rode paprikas
2 tenen look
2 pijpajuinen
1 klein blikje mais
2 eieren
1 zakje jasmijnrijst
Handvol cashewnoten
Curry poeder
1 el gemberpoeder
Peper
Zout
Zonnebloemolie
BEREIDING
Pel en snijd de ajuin in ringen en plet de look. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en verdeel in reepjes. Kook je rijst gaar in 10 minuten en verdeel de kip in grote stukken.
Verhit ruim wat zonnebloemolie in een wok en bak de ajuin gaar. Voeg de kip toe en kruid met peper, zout en gember. Roer flink onder elkaar en voeg na 5 minuten de paprika en geplette look toe. Zet je vuur na 5 minuten opnieuw wat lager.
Neem de rijst van het vuur en laat uitlekken. Voeg de mais toe aan je wok samen met de gehakte cashewnoten. Zet je vuur terug hoger en voeg de rijst toe. Laat mee bakken zodat alles smaken mooi vrij komen.
Verwijder de uiteinde van de pijpajuin en snijd in ringen. Voeg de helft toe aan de wok.
Zet een pan op het vuur en bak de spiegeleitjes mooi goudbruin en kruid met peper, zout en curry poeder.
Verdeel de rijst op de borden, leg 1 spiegelei per persoon er bovenop en werk af met de resterende pijpajuin.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 kipfilets
1/2 rode ajuin
2 rode paprikas
2 tenen look
2 pijpajuinen
1 klein blikje mais
2 eieren
1 zakje jasmijnrijst
Handvol cashewnoten
Curry poeder
1 el gemberpoeder
Peper
Zout
Zonnebloemolie
BEREIDING
Pel en snijd de ajuin in ringen en plet de look. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en verdeel in reepjes. Kook je rijst gaar in 10 minuten en verdeel de kip in grote stukken.
Verhit ruim wat zonnebloemolie in een wok en bak de ajuin gaar. Voeg de kip toe en kruid met peper, zout en gember. Roer flink onder elkaar en voeg na 5 minuten de paprika en geplette look toe. Zet je vuur na 5 minuten opnieuw wat lager.
Neem de rijst van het vuur en laat uitlekken. Voeg de mais toe aan je wok samen met de gehakte cashewnoten. Zet je vuur terug hoger en voeg de rijst toe. Laat mee bakken zodat alles smaken mooi vrij komen.
Verwijder de uiteinde van de pijpajuin en snijd in ringen. Voeg de helft toe aan de wok.
Zet een pan op het vuur en bak de spiegeleitjes mooi goudbruin en kruid met peper, zout en curry poeder.
Verdeel de rijst op de borden, leg 1 spiegelei per persoon er bovenop en werk af met de resterende pijpajuin.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!