The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Pad Thai met rijst 

Foto
INGREDIENTEN
​

2 kipfilets
1/2 rode ajuin
2 rode paprikas 
2 tenen look 
2 pijpajuinen 
1 klein blikje mais
2 eieren
1 zakje jasmijnrijst 
Handvol cashewnoten 
Curry poeder
1 el gemberpoeder
Peper 
Zout 
Zonnebloemolie 

BEREIDING

Pel en snijd de ajuin in ringen en plet de look. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en verdeel in reepjes. Kook je rijst gaar in 10 minuten en verdeel de kip in grote stukken. 

Verhit ruim wat zonnebloemolie in een wok en bak de ajuin gaar. Voeg de kip toe en kruid met peper, zout en gember. Roer flink onder elkaar en voeg na 5 minuten de paprika en geplette look toe. Zet je vuur na 5 minuten opnieuw wat lager. 

Neem de rijst van het vuur en laat uitlekken. Voeg de mais toe aan je wok samen met de gehakte cashewnoten. Zet je vuur terug hoger en voeg de rijst toe. Laat mee bakken zodat alles smaken mooi vrij komen.

Verwijder de uiteinde van de pijpajuin en snijd in ringen. Voeg de helft toe aan de wok.
Zet een pan op het vuur en bak de spiegeleitjes mooi goudbruin en kruid met peper, zout en curry poeder.

Verdeel de rijst op de borden, leg 1 spiegelei per persoon er bovenop en werk af met de resterende pijpajuin. 


​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN