Ovenschotel met gehakt en spruiten
INGREDIENTEN
300 gr gehakt (varken-runds)
Aardappelen (3 medium/pp)
400 gr spruiten (vermindert in gewicht bij kuisen dus voorzie zeker genoeg)
1 grote ajuin
1 zakje gemalen kaas
Nootmuskaat
Peper
Zout
1 ei
Bakboter
BEREIDING
Schil en kook de aardappelen met een snuifje zout gaar in 20 minuten.
Kuis ondertussen ook de spruiten (buitenste blaadjes verwijderen en halveren) en kook ze in gezouten water gaar in 10 minuten.
Verwarm je oven alvast voor op de grill stand.
Pel en snipper de ajuin en stoof in een ruime pan met boter. Als de ajuin een mooie glazige kleur heeft voeg je het gehakt toe. Kruid met peper en een beetje zout en bak goudbruin.
Giet de aardappelen en spruiten af en voeg samen. Pureer en voeg het volledige ei toe en nog een klontje boter voor een smeuïge massa. Bijkruiden met nootmuskaat en peper. PROEF!
Neem een ovenschotel en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Daarboven op verdeel je de puree met spruiten. Druk aan met een vork zodat alles gelijkmatig verwarmd in de oven.
Werk af met een laagje gemalen kaas en bak goudbruin onder de grill.
TIP
Een ovenschotel is ideaal om kinderen (en sommige volwassenen) nieuwe groenten te leren eten.
De meeste onder ons eten éérst met hun ogen en dan pas met hun mond.
Echt geen spruiten fans in huis, dan kan je deze altijd vervangen door (bijna) elke andere groente in het seizoen. Tips of hulp nodig- stuur me gerust.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
300 gr gehakt (varken-runds)
Aardappelen (3 medium/pp)
400 gr spruiten (vermindert in gewicht bij kuisen dus voorzie zeker genoeg)
1 grote ajuin
1 zakje gemalen kaas
Nootmuskaat
Peper
Zout
1 ei
Bakboter
BEREIDING
Schil en kook de aardappelen met een snuifje zout gaar in 20 minuten.
Kuis ondertussen ook de spruiten (buitenste blaadjes verwijderen en halveren) en kook ze in gezouten water gaar in 10 minuten.
Verwarm je oven alvast voor op de grill stand.
Pel en snipper de ajuin en stoof in een ruime pan met boter. Als de ajuin een mooie glazige kleur heeft voeg je het gehakt toe. Kruid met peper en een beetje zout en bak goudbruin.
Giet de aardappelen en spruiten af en voeg samen. Pureer en voeg het volledige ei toe en nog een klontje boter voor een smeuïge massa. Bijkruiden met nootmuskaat en peper. PROEF!
Neem een ovenschotel en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Daarboven op verdeel je de puree met spruiten. Druk aan met een vork zodat alles gelijkmatig verwarmd in de oven.
Werk af met een laagje gemalen kaas en bak goudbruin onder de grill.
TIP
Een ovenschotel is ideaal om kinderen (en sommige volwassenen) nieuwe groenten te leren eten.
De meeste onder ons eten éérst met hun ogen en dan pas met hun mond.
Echt geen spruiten fans in huis, dan kan je deze altijd vervangen door (bijna) elke andere groente in het seizoen. Tips of hulp nodig- stuur me gerust.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!