The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Ovenschotel met gehakt en spruiten 

Foto
INGREDIENTEN
​

300 gr gehakt (varken-runds) 
Aardappelen 
(3 medium/pp)
​400 gr spruiten (vermindert in gewicht bij kuisen dus voorzie zeker genoeg)
1 grote ajuin 
1 zakje gemalen kaas 
Nootmuskaat 

Peper 
Zout 
1 ei
Bakboter 


BEREIDING

Schil en kook de aardappelen met een snuifje zout gaar in 20 minuten.
Kuis ondertussen ook de spruiten (buitenste blaadjes verwijderen en halveren) en kook ze in gezouten water gaar in 10 minuten.

Verwarm je oven alvast voor op de grill stand.
Pel en snipper de ajuin en stoof in een ruime pan met boter. Als de ajuin een mooie glazige kleur heeft voeg je het gehakt toe. Kruid met peper en een beetje zout en bak goudbruin.
Giet de aardappelen en spruiten af en voeg samen. Pureer en voeg het volledige ei toe en nog een klontje boter voor een smeuïge massa. Bijkruiden met nootmuskaat en peper. PROEF!

Neem een ovenschotel en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Daarboven op verdeel je de puree met spruiten. Druk aan met een vork zodat alles gelijkmatig verwarmd in de oven.
Werk af met een laagje gemalen kaas en bak goudbruin onder de grill.
​
TIP

Een ovenschotel is ideaal om kinderen (en sommige volwassenen) nieuwe groenten te leren eten.
De meeste onder ons eten éérst met hun ogen en dan pas met hun mond.
Echt geen spruiten fans in huis, dan kan je deze altijd vervangen door (bijna) elke andere groente in het seizoen. Tips of hulp nodig- stuur me gerust. 
​
​
​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN