Orecchietta met broccolisaus en erwtjes
INGREDIENTEN
3 -4 personen
100 g orecchiette/pp
1 grote broccoli
+/_ 4 el diepvrieserwten
Halve blok parmezaan
250 ml kookroom
2 tenen look
1 grote ui
Peper
optioneel:
500 g gemend varkens/rundgehakt
1 ei
Paneermeel
Korianderpoeder
Peper
Zout
BEREIDING
Breng een pot gezouten water aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, voeg het grootste deel van de steel mee toe. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken. Laat de broccoli uitlekken in een vergiet en bewaar het water om de orecchiette te koken.
Kook de pasta gaar in 10-12 minuten of volgens de gaartijd op de verpakking. Giet de pasta af.
Pers ondertussen de knoflook en snipper de ui.
Zet een grote antikleefpan op het vuur en stoof de ui en look totdat ze mooi goudbruin kleuren. Voeg de broccoliroosjes toe en pureer plat met een pureestamper. Roer onder elkaar en voeg daarna de room toe. Zorg dat de room en de broccoli een gebonden saus vormen. Na 10 minuten voeg je de erwten toe (mogen nog diepgevroren zijn, ze garen in de saus) en roer onder elkaar. Kruiden met peper en zout, overdrijf niet!
Voeg de gekookte orecchiette en de geraspte parmezaan toe aan de pan. Laat nog even zachtjes pruttelen tot de saus gebonden en smeuïg is.
TIP
Je kan deze vegetarische versie aanvullen met lekkere gehaktballetjes.
Meng het gehakt met het ei, voldoende paneermeel en de kruiden. Rol gehaktballetjes en bak ze goudbruin in een klontje boter.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
3 -4 personen
100 g orecchiette/pp
1 grote broccoli
+/_ 4 el diepvrieserwten
Halve blok parmezaan
250 ml kookroom
2 tenen look
1 grote ui
Peper
optioneel:
500 g gemend varkens/rundgehakt
1 ei
Paneermeel
Korianderpoeder
Peper
Zout
BEREIDING
Breng een pot gezouten water aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, voeg het grootste deel van de steel mee toe. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken. Laat de broccoli uitlekken in een vergiet en bewaar het water om de orecchiette te koken.
Kook de pasta gaar in 10-12 minuten of volgens de gaartijd op de verpakking. Giet de pasta af.
Pers ondertussen de knoflook en snipper de ui.
Zet een grote antikleefpan op het vuur en stoof de ui en look totdat ze mooi goudbruin kleuren. Voeg de broccoliroosjes toe en pureer plat met een pureestamper. Roer onder elkaar en voeg daarna de room toe. Zorg dat de room en de broccoli een gebonden saus vormen. Na 10 minuten voeg je de erwten toe (mogen nog diepgevroren zijn, ze garen in de saus) en roer onder elkaar. Kruiden met peper en zout, overdrijf niet!
Voeg de gekookte orecchiette en de geraspte parmezaan toe aan de pan. Laat nog even zachtjes pruttelen tot de saus gebonden en smeuïg is.
TIP
Je kan deze vegetarische versie aanvullen met lekkere gehaktballetjes.
Meng het gehakt met het ei, voldoende paneermeel en de kruiden. Rol gehaktballetjes en bak ze goudbruin in een klontje boter.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!