Open brood met erwtenpuree en gemarineerde zalm
INGREDIENTEN
2 a 3 personen (ruime porties)
1 rond Turks brood (afbak bij Colruyt)
100 gr doperwten (mag diepvries zijn)
3 kleine aardappelen
Klein potje zure room
1/4 komkommer
2 pijpajuinen
2 zalm moten
Munt
Handvol sojabonen
Peper
Zout
Boter
marinade zalm
2 el honing
2 el sojasaus
1 el graanmosterd
1 el olijfolie
1/4 citroensap
BEREIDING
Meng eerst alle ingrediënten voor de marinade, verdeel je zalm in kleine stukken en voeg toe aan de marinade. Laat 30 minuten marineren. Verwarm je oven voor op 200° en bak je brood zoals voorgeschreven op de verpakking.
Schil de aardappelen en kook ze gaar samen met de erwten in 20 minuten.
Giet af en pureer, afkruiden met peper en zout. Voeg daarna een half potje zure room toe en roer onder elkaar samen met enkele blaadjes fijngesnipperde munt.
et een pan op het vuur en bak de gemarineerde zalm in een flink klont boter.
Schil de komkommer en maak met een dunschiller smalle plakjes, leg deze in het potje van je marinade zo krijgt deze ook een lekkere smaak. Haal de sojabonen uit de peulen en spoel met koud water, verdeel je pijpajuin in kleine ringen.
Haal je brood uit de oven en verdeel in 2. Bestrijk de onderzijde met je erwten puree en verdeel de gebakken zalm. Daarboven verdeel je de rest van de zure room, de pijpajuin en de sojabonen. De bovenkant van het brood past net in mijn grillpan (van de zalm) en ik bak nog even het brood met de binnenkant in de pan. Zo neemt het brood alle lekkere bakresten en smaak op (geen verlies). Werk af met nog wat extra munt indien je hier fan van bent.
TIP
Wil je het recept wat minder zwaar maken kan je de aardappelen laten vallen in de puree. Vervang de zure room door een light variant maar dan is de consistentie wel lopender.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 a 3 personen (ruime porties)
1 rond Turks brood (afbak bij Colruyt)
100 gr doperwten (mag diepvries zijn)
3 kleine aardappelen
Klein potje zure room
1/4 komkommer
2 pijpajuinen
2 zalm moten
Munt
Handvol sojabonen
Peper
Zout
Boter
marinade zalm
2 el honing
2 el sojasaus
1 el graanmosterd
1 el olijfolie
1/4 citroensap
BEREIDING
Meng eerst alle ingrediënten voor de marinade, verdeel je zalm in kleine stukken en voeg toe aan de marinade. Laat 30 minuten marineren. Verwarm je oven voor op 200° en bak je brood zoals voorgeschreven op de verpakking.
Schil de aardappelen en kook ze gaar samen met de erwten in 20 minuten.
Giet af en pureer, afkruiden met peper en zout. Voeg daarna een half potje zure room toe en roer onder elkaar samen met enkele blaadjes fijngesnipperde munt.
et een pan op het vuur en bak de gemarineerde zalm in een flink klont boter.
Schil de komkommer en maak met een dunschiller smalle plakjes, leg deze in het potje van je marinade zo krijgt deze ook een lekkere smaak. Haal de sojabonen uit de peulen en spoel met koud water, verdeel je pijpajuin in kleine ringen.
Haal je brood uit de oven en verdeel in 2. Bestrijk de onderzijde met je erwten puree en verdeel de gebakken zalm. Daarboven verdeel je de rest van de zure room, de pijpajuin en de sojabonen. De bovenkant van het brood past net in mijn grillpan (van de zalm) en ik bak nog even het brood met de binnenkant in de pan. Zo neemt het brood alle lekkere bakresten en smaak op (geen verlies). Werk af met nog wat extra munt indien je hier fan van bent.
TIP
Wil je het recept wat minder zwaar maken kan je de aardappelen laten vallen in de puree. Vervang de zure room door een light variant maar dan is de consistentie wel lopender.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!