Noedels met Thaise wokgroenten en vleesballetjes
INGREDIENTEN
2 personen
2x woknoedels (boni)
1x Thaise wokgroenten (boni)
500 g gehakt (gemengd of runds)
1 ei
Paneermeel
Ketchap manis sausage
2 tenen look
1 limoen
1 cm verse gember
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Meng het gehakt met het ei en paneermeel tot een vaste massa en rol dan middelgrote balletjes. Pel en snipper de look, verwijder daarna de schil van de gember.
Verhit een diepe pan met een flinke scheut olijfolie en bak de balletjes op een middelmatig vuur. Voeg de look toe na enkele minuten en laat mee bakken. Zet een ruime pot met water op het vuur en kook de noedels volgens de verpakking gaar.
Rasp een deel van de gember en snipper de rest met een mes. Voeg toe aan je balletjes en roer onder elkaar. Voeg de wokgroenten toe en schep zachtjes onder elkaar zodat de smaken zich kunnen mengen.
Rol de limoen over je werkvlak zodat de sappen vrij komen, pers daarna uit boven de pan. Voeg daarna een flinke scheut ketchap toe en vervolgens de noedels. Laat nog even doorgaren en schep regelmatig onder elkaar.
TIP
Snipper nog wat platte peterselie fijn en voeg vlak voor het serveren toe voor kleur en smaak aan je gerecht.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
2x woknoedels (boni)
1x Thaise wokgroenten (boni)
500 g gehakt (gemengd of runds)
1 ei
Paneermeel
Ketchap manis sausage
2 tenen look
1 limoen
1 cm verse gember
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Meng het gehakt met het ei en paneermeel tot een vaste massa en rol dan middelgrote balletjes. Pel en snipper de look, verwijder daarna de schil van de gember.
Verhit een diepe pan met een flinke scheut olijfolie en bak de balletjes op een middelmatig vuur. Voeg de look toe na enkele minuten en laat mee bakken. Zet een ruime pot met water op het vuur en kook de noedels volgens de verpakking gaar.
Rasp een deel van de gember en snipper de rest met een mes. Voeg toe aan je balletjes en roer onder elkaar. Voeg de wokgroenten toe en schep zachtjes onder elkaar zodat de smaken zich kunnen mengen.
Rol de limoen over je werkvlak zodat de sappen vrij komen, pers daarna uit boven de pan. Voeg daarna een flinke scheut ketchap toe en vervolgens de noedels. Laat nog even doorgaren en schep regelmatig onder elkaar.
TIP
Snipper nog wat platte peterselie fijn en voeg vlak voor het serveren toe voor kleur en smaak aan je gerecht.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!