Nasi goreng met kip
INGREDIENTEN
2 kipfilets
3 eetlepels soyasaus
2 cm verse gember
1 grote wortel
1 ajuin
3 handjes erwten (mag diepgevroren zijn)
1 zakje rijst
3 pijpajuintjes
Peper
Snuifje zout
2 eetlepels paprikapoeder
Snuifje kaneel
2 volledige eieren
Zonnebloemolie
BEREIDING
Zet een wok klaar en kook alvast de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schil de wortel en gember, pel de ajuin en snijd in dunne plakjes.
Voeg een flinke scheut zonnebloemolie toe aan je wok en verwarm op een hoger vuur.
Bak de wortel, de gember en ajuin aan en verdeel je ondertussen kipfilets in kleinere stukken.
Als de groenten ongeveer 10 minuten gebakken zijn (roer regelmatig om), voeg je de kipfilets toe.
Kruiden met paprikapoeder, het snuifje kaneel en een draai van de pepermolen.
Bak de kipfilet aan alle kanten goudbruin en roer regelmatig onder de groenten.
Ondertussen is de rijst klaar en kan je deze ook toevoegen aan je wok, laat mee bakken met de rest van je ingrediënten. Kluts je eieren in een aparte kom.
Maak nu een kuiltje in het midden van je wok en duw de groenten en kip naar de zijkanten.
Voeg nu de eieren toe en laat stollen (zoals een omelet), als deze bijna opgedroogd is kan je deze rustig mengen onder de rest van je wok. Laat doorbakken en voeg nu ook de erwten en soyasaus toe.
Snipper de pijpajuin en voeg de helft toe aan je wok, de andere helft gebruik je om te dresseren.
TIP
Heb je nog een verloren paprika of sojascheuten in je koelkast dan kan je deze altijd mee verwerken in je nasi goreng.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 kipfilets
3 eetlepels soyasaus
2 cm verse gember
1 grote wortel
1 ajuin
3 handjes erwten (mag diepgevroren zijn)
1 zakje rijst
3 pijpajuintjes
Peper
Snuifje zout
2 eetlepels paprikapoeder
Snuifje kaneel
2 volledige eieren
Zonnebloemolie
BEREIDING
Zet een wok klaar en kook alvast de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schil de wortel en gember, pel de ajuin en snijd in dunne plakjes.
Voeg een flinke scheut zonnebloemolie toe aan je wok en verwarm op een hoger vuur.
Bak de wortel, de gember en ajuin aan en verdeel je ondertussen kipfilets in kleinere stukken.
Als de groenten ongeveer 10 minuten gebakken zijn (roer regelmatig om), voeg je de kipfilets toe.
Kruiden met paprikapoeder, het snuifje kaneel en een draai van de pepermolen.
Bak de kipfilet aan alle kanten goudbruin en roer regelmatig onder de groenten.
Ondertussen is de rijst klaar en kan je deze ook toevoegen aan je wok, laat mee bakken met de rest van je ingrediënten. Kluts je eieren in een aparte kom.
Maak nu een kuiltje in het midden van je wok en duw de groenten en kip naar de zijkanten.
Voeg nu de eieren toe en laat stollen (zoals een omelet), als deze bijna opgedroogd is kan je deze rustig mengen onder de rest van je wok. Laat doorbakken en voeg nu ook de erwten en soyasaus toe.
Snipper de pijpajuin en voeg de helft toe aan je wok, de andere helft gebruik je om te dresseren.
TIP
Heb je nog een verloren paprika of sojascheuten in je koelkast dan kan je deze altijd mee verwerken in je nasi goreng.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!