Mosselen
INGREDIENTEN
2 kg mosselen
2 tomaten
4 tenen look
2 grote ajuin
3 selder stengels
Peper
Zout
Scheut witte wijn
Klassieke mosselsaus
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels kookvocht van je mosselen
1 eetlepel mosterd (kan met alle soorten - kijk wat er nog in je koelkast staat)
1 eetlepel natuur azijn
Draai van de pepermolen
BEREIDING
Spoel de mosselen minstens 2x zodat alle overtollige zand verwijderd is.
Pel de look en de ajuinen en snipper fijn. Verwijder het loof van de selder en spoel grondig. Snijd de tomaten en selder in kleinere stukken, dit moet zeker niet perfect gelijk zijn om te stoven.
Stoof nu eerste de ajuin samen met de look en voeg na 5 minuten de tomaten toe zodat het sap vrij komt. Voeg nu de selder toe en meng onder elkaar. Kruiden met peper en zout.
Leg nu de mosselen bovenop de gestoofde groenten en voeg een ruime scheut witte wijn toe en laat verdampen. Zorg dat alle mosselen mooi open zijn voor je ze kan opdienen.
Meng ondertussen alle ingrediënten van je mosselsaus en roer stevig onder elkaar. Is je saus nog te dik kan je altijd nog wat extra kookvocht toevoegen.
Serveer de mosselen met verse frietjes en je home made mosselsaus.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 kg mosselen
2 tomaten
4 tenen look
2 grote ajuin
3 selder stengels
Peper
Zout
Scheut witte wijn
Klassieke mosselsaus
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels kookvocht van je mosselen
1 eetlepel mosterd (kan met alle soorten - kijk wat er nog in je koelkast staat)
1 eetlepel natuur azijn
Draai van de pepermolen
BEREIDING
Spoel de mosselen minstens 2x zodat alle overtollige zand verwijderd is.
Pel de look en de ajuinen en snipper fijn. Verwijder het loof van de selder en spoel grondig. Snijd de tomaten en selder in kleinere stukken, dit moet zeker niet perfect gelijk zijn om te stoven.
Stoof nu eerste de ajuin samen met de look en voeg na 5 minuten de tomaten toe zodat het sap vrij komt. Voeg nu de selder toe en meng onder elkaar. Kruiden met peper en zout.
Leg nu de mosselen bovenop de gestoofde groenten en voeg een ruime scheut witte wijn toe en laat verdampen. Zorg dat alle mosselen mooi open zijn voor je ze kan opdienen.
Meng ondertussen alle ingrediënten van je mosselsaus en roer stevig onder elkaar. Is je saus nog te dik kan je altijd nog wat extra kookvocht toevoegen.
Serveer de mosselen met verse frietjes en je home made mosselsaus.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!