Mosselen op de plancha
INGREDIENTEN
2 kg mosselen
12 kerstomaten
4 tenen look
1 grote ajuin
2 selder stengels
2 prei witten
Peper
Zout
2 limoenen
Scheut witte wijn
Grote bos peterselie (of koriander kan hier ook perfect bij de limoen)
BEREIDING
Spoel de mosselen minstens 2x zodat alle overtollige zand verwijderd is.
Pel de look en de ajuin en snipper fijn. Verwijder het loof van de selder en de prei en spoel grondig en verdeel in ringen. Halveer de tomaatjes en de limoen en zet klaar.
Stoof nu eerste de ajuin samen met de look en voeg na 5 minuten de tomaten toe zodat het sap vrij komt. Voeg nu de prei en selder toe en meng onder elkaar. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.
Leg nu de mosselen bovenop de gestoofde groenten en voeg een ruime scheut witte wijn toe en laat verdampen. Verdeel vervolgens het sap van de limoenen toe en meng onder elkaar.
Zorg dat alle mosselen mooi open zijn voor je ze kan opdienen. Serveer ze met een lekker stuk stokbrood.
TIP
Je kan deze mosselen ook perfect in een pot op het vuur maken als je geen plancha hebt.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 kg mosselen
12 kerstomaten
4 tenen look
1 grote ajuin
2 selder stengels
2 prei witten
Peper
Zout
2 limoenen
Scheut witte wijn
Grote bos peterselie (of koriander kan hier ook perfect bij de limoen)
BEREIDING
Spoel de mosselen minstens 2x zodat alle overtollige zand verwijderd is.
Pel de look en de ajuin en snipper fijn. Verwijder het loof van de selder en de prei en spoel grondig en verdeel in ringen. Halveer de tomaatjes en de limoen en zet klaar.
Stoof nu eerste de ajuin samen met de look en voeg na 5 minuten de tomaten toe zodat het sap vrij komt. Voeg nu de prei en selder toe en meng onder elkaar. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.
Leg nu de mosselen bovenop de gestoofde groenten en voeg een ruime scheut witte wijn toe en laat verdampen. Verdeel vervolgens het sap van de limoenen toe en meng onder elkaar.
Zorg dat alle mosselen mooi open zijn voor je ze kan opdienen. Serveer ze met een lekker stuk stokbrood.
TIP
Je kan deze mosselen ook perfect in een pot op het vuur maken als je geen plancha hebt.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!