The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

EEN MOESTUIN MET EEN PLAN


​Alle begin lijkt moeilijk maar dat hoeft het niet te zijn als je graag met een moestuin wil starten.
Een moestuin heeft al lang niet meer het oubollige imago van enkel met je handen in de grond wroeten en aardappelen rooien.

Er duiken meer en meer stads- en balkontuinen op met leuke potten of kweekbakken. Wie ruimte in de tuin heeft kan een stukje grond bewerken of serre plaatsen om het hele jaar door te kunnen genieten van groenten en verse kruiden. Of je nu een starter of al eerder expert bent, er valt altijd wel iets nieuws te leren en ontdekken.
​
​Belangrijk om mee te geven is dat je best altijd een plan maakt. 
​​
Foto
​Ik kocht een paar jaar geleden het boek 'Mijn moestuin' van Wim Lybaert en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Hij legt je haarfijn uit hoe je een moestuin kan beginnen, welke groenten wel of juist niet samen mogen staan, super leuke tips aangevuld met lekkere recepten. Fijne 'look and feel', ik ben nogal gevoelig aan het papier van een boek (i know ik ben een beetje gek).

Zoals je kan zien op mijn plan heb ik mijn moestuin voorzien van ​6 zaaibedden van gelijke grootte . Dit zou de ideale hoeveelheid zijn om verschillende groenten, fruit en kruiden te planten en elk jaar aan wisselteelt te doen. Iedere plant neemt verschillende voedingsmiddelen uit de grond en geeft ook andere onderdelen terug. Start altijd met eenjarige gewassen die je wilt kweken om zo de beste wisselteelt te bekomen nadien.

Zo schuif je dus elk jaar al je bedden met één plek op, en voorkom je dat ziektes zich vestigen op één plek en zo je moestuin onderbreken. Ik heb de mijne genummerd en benoemd zodat ik me zeker niet kan vergissen volgend jaar. 

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN