Matcha cookies
INGREDIENTEN
200 gr ongezouten boter
200 gr kristalsuiker
1 eetlepel vanillesuiker
1 volledig ei
400 gr patisseriebloem
2 eetlepels culinair matcha poeder
BEREIDING
Zet de boter uit de koelkast en neem een mengkom klaar.
Verdeel de boter in kleinere stukken en meng met de suiker tot een luchtige massa. Voeg vervolgens de vanillesuiker, het volledige ei, en het gezeefd matcha poeder toe en meng opnieuw. Zeef de patisseriebloem en voeg mondjesmaat toe aan je koekjesmengsel.
Meng niet te lang, zo blijft het koekje lekker kruimelig.
Maak een egaal bolletje van het deeg en laat afgedekt 30 minuten rusten. Verwarm ondertussen je oven voor op 180° op de heteluchtstand.
Haal het deeg uit de kom, leg het op een licht met bloem bestoven oppervlak, en geef het een paar slagen met je deegroller of handen om het deeg soepel te maken. Indien je deeg te vochtig is, best extra bestuiven met bloem alvorens uit te rollen. Rol nu het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 à 2 centimeter. Neem een bakplaat klaar en bekleed met een vel bakpapier. Steek of snijd de koekjes uit het deeg en leg op het bakpapier.
Bak de matcha koekjes voor 13 minuten en laat afkoelen op een rooster.
TIP
Wil je de koekjes versieren met een glazuur laagje? Meng dan 1 eiwit (of citroensap) met een eetlepel bloemsuiker.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
200 gr ongezouten boter
200 gr kristalsuiker
1 eetlepel vanillesuiker
1 volledig ei
400 gr patisseriebloem
2 eetlepels culinair matcha poeder
BEREIDING
Zet de boter uit de koelkast en neem een mengkom klaar.
Verdeel de boter in kleinere stukken en meng met de suiker tot een luchtige massa. Voeg vervolgens de vanillesuiker, het volledige ei, en het gezeefd matcha poeder toe en meng opnieuw. Zeef de patisseriebloem en voeg mondjesmaat toe aan je koekjesmengsel.
Meng niet te lang, zo blijft het koekje lekker kruimelig.
Maak een egaal bolletje van het deeg en laat afgedekt 30 minuten rusten. Verwarm ondertussen je oven voor op 180° op de heteluchtstand.
Haal het deeg uit de kom, leg het op een licht met bloem bestoven oppervlak, en geef het een paar slagen met je deegroller of handen om het deeg soepel te maken. Indien je deeg te vochtig is, best extra bestuiven met bloem alvorens uit te rollen. Rol nu het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 à 2 centimeter. Neem een bakplaat klaar en bekleed met een vel bakpapier. Steek of snijd de koekjes uit het deeg en leg op het bakpapier.
Bak de matcha koekjes voor 13 minuten en laat afkoelen op een rooster.
TIP
Wil je de koekjes versieren met een glazuur laagje? Meng dan 1 eiwit (of citroensap) met een eetlepel bloemsuiker.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!