Marokkaanse balletjes met couscous en salade
INGREDIENTEN
300 gr runds gehakt
Ei
3 el paneermeel
2 handvol munt (gehakt + salade)
Handvol basilicum
2 sjalot + 1 sjalot
1 teen look
1 el ras el hanout
500 ml passata
1 rode paprika
150 gr rucola
Halve komkommer
Sap van 1/2 limoen
75 gr/PP couscous
Peper
Zout
Bakboter
Olijfolie
BEREIDING
Snipper de sjalotten (1 apart houden) en de look fijn. Neem een grote mengkom en voeg de volgende ingrediënten samen en kneed onder elkaar in de keukenrobot of met de hand.
Rol nu balletjes (+/- pingpongbal) van het gehaktmengsel en schik ze op een bord. Verwijder de kroon en zaden van de paprika en snijd in kleinere stukken.
Neem een diepe pan en stoof de sjalot en de paprika aan in beetje boter op laag vuur. Voeg na 8 minuten de passata toe en meng onder elkaar. Zet een nieuwe pan op het vuur en bak de gehaktballetjes mooi bruin langs alle zijden. Indien gebakken voeg je deze toe aan tomatensaus en meng voorzichtig onder elkaar. Laat ze nog even verder garen in de saus, zo krijgt de saus alle smaken van het gehakt.
Was de rucola, schil en verdeel de komkommer. Voeg het sap van de limoen toe en nog enkel blaadjes versnipperde munt. Voeg enkele druppels olijfolie toe en meng de salade onder elkaar voor een frisse toets. Eventueel kan je nog wat peper toevoegen als je dit wenst naar eigen smaak.
Kook de couscous zoals beschreven op verpakking, giet af en dien samen op.
TIP
Mogen je balletjes best wat meer pit hebben, dan kan je altijd een beetje extra cayennepoeder of een rode pepertje toevoegen.
Meestal maak ik dit gerecht met gewone couscous maar ik had nog een restje parelcouscous staan, dus heb die éérst opgewerkt!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
300 gr runds gehakt
Ei
3 el paneermeel
2 handvol munt (gehakt + salade)
Handvol basilicum
2 sjalot + 1 sjalot
1 teen look
1 el ras el hanout
500 ml passata
1 rode paprika
150 gr rucola
Halve komkommer
Sap van 1/2 limoen
75 gr/PP couscous
Peper
Zout
Bakboter
Olijfolie
BEREIDING
Snipper de sjalotten (1 apart houden) en de look fijn. Neem een grote mengkom en voeg de volgende ingrediënten samen en kneed onder elkaar in de keukenrobot of met de hand.
- gehakt
- ei
- peper en zout
- sjalot
- look
- paneermeel
- ras el hanout
- versnipperde basilicum
- versnipperde munt
Rol nu balletjes (+/- pingpongbal) van het gehaktmengsel en schik ze op een bord. Verwijder de kroon en zaden van de paprika en snijd in kleinere stukken.
Neem een diepe pan en stoof de sjalot en de paprika aan in beetje boter op laag vuur. Voeg na 8 minuten de passata toe en meng onder elkaar. Zet een nieuwe pan op het vuur en bak de gehaktballetjes mooi bruin langs alle zijden. Indien gebakken voeg je deze toe aan tomatensaus en meng voorzichtig onder elkaar. Laat ze nog even verder garen in de saus, zo krijgt de saus alle smaken van het gehakt.
Was de rucola, schil en verdeel de komkommer. Voeg het sap van de limoen toe en nog enkel blaadjes versnipperde munt. Voeg enkele druppels olijfolie toe en meng de salade onder elkaar voor een frisse toets. Eventueel kan je nog wat peper toevoegen als je dit wenst naar eigen smaak.
Kook de couscous zoals beschreven op verpakking, giet af en dien samen op.
TIP
Mogen je balletjes best wat meer pit hebben, dan kan je altijd een beetje extra cayennepoeder of een rode pepertje toevoegen.
Meestal maak ik dit gerecht met gewone couscous maar ik had nog een restje parelcouscous staan, dus heb die éérst opgewerkt!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!