The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Marokkaanse balletjes met couscous en salade 

Foto
INGREDIENTEN

300 gr runds gehakt 
Ei
​3 el paneermeel 
2 handvol munt (gehakt + salade)
Handvol basilicum 

2 sjalot + 1 sjalot
1 teen look
1 el ras el hanout
500 ml passata 
1 rode paprika
150 gr rucola
Halve komkommer
Sap van 1/2 limoen
75 gr/PP couscous 
Peper 
Zout
Bakboter
Olijfolie 

BEREIDING

Snipper de sjalotten (1 apart houden) en de look fijn. Neem een grote mengkom en voeg de volgende ingrediënten samen en kneed onder elkaar in de keukenrobot of met de hand.
  • gehakt
  • ei
  • peper en zout
  • sjalot
  • look 
  • paneermeel
  • ras el hanout
  • versnipperde basilicum
  • versnipperde munt

Rol nu balletjes (+/- pingpongbal) van het gehaktmengsel en schik ze op een bord. Verwijder de kroon en zaden van de paprika en snijd in kleinere stukken.
Neem een diepe pan en stoof de sjalot en de paprika aan in beetje boter op laag vuur. Voeg na 8 minuten de passata toe en meng onder elkaar. Zet een nieuwe pan op het vuur en bak de gehaktballetjes mooi bruin langs alle zijden. Indien gebakken voeg je deze toe aan tomatensaus en meng voorzichtig onder elkaar. Laat ze nog even verder garen in de saus, zo krijgt de saus alle smaken van het gehakt. 
Was de rucola, schil en verdeel de komkommer. Voeg het sap van de limoen toe en nog enkel blaadjes versnipperde munt. Voeg enkele druppels olijfolie toe en meng de salade onder elkaar voor een frisse toets. Eventueel kan je nog wat peper toevoegen als je dit wenst naar eigen smaak. 
Kook de couscous zoals beschreven op verpakking, giet af en dien samen op.
TIP

Mogen je balletjes best wat meer pit hebben, dan kan je altijd een beetje extra cayennepoeder of een rode pepertje toevoegen.
Meestal maak ik dit gerecht met gewone couscous maar ik had nog een restje parelcouscous staan, dus heb die éérst opgewerkt! 

​
​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN