Mandarijn granité
INGREDIENTEN
8 porties
8 mandarijnen (+/- 400 ml sap)
200 ml water
100 gr suiker
Enkele blaadjes munt
200 ml prosecco (brut)
BEREIDING
Snijd de hoedjes van alle mandarijnen. Pers ze uit zoals een appelsien en plaats de uitgeperste mandarijnen en hoedjes in de diepvries (makkelijkste is in een grote plastiek doos of bakje).
Breng 200 ml water met de suiker aan de kook, laat even inkoken. Roer er de prosecco door en
400 ml van het mandarijnsap. Laat afkoelen, snipper de munt fijn en meng onder elkaar. Doe het mengsel in een gesloten plastiek bakje en zet in de diepvriezer. Roer na 2 uur met een vork door het lichtjes bevroren sap en herhaal dit elk halfuur, tot je – na ongeveer 5 uur – een korrelige granité hebt.
Haal de bevroren mandarijnkorfjes en de granité uit de diepvries. Maak de granité goed los met een vork en verdeel hem over de mandarijnen. Zet er het hoedje weer op en serveer ijskoud.
TIP
Ideaal om te serveren als tussengerecht bij een vleesmenu. Gebruik een beetje zeezout om je mandarijntjes vast te zetten op je borden.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
8 porties
8 mandarijnen (+/- 400 ml sap)
200 ml water
100 gr suiker
Enkele blaadjes munt
200 ml prosecco (brut)
BEREIDING
Snijd de hoedjes van alle mandarijnen. Pers ze uit zoals een appelsien en plaats de uitgeperste mandarijnen en hoedjes in de diepvries (makkelijkste is in een grote plastiek doos of bakje).
Breng 200 ml water met de suiker aan de kook, laat even inkoken. Roer er de prosecco door en
400 ml van het mandarijnsap. Laat afkoelen, snipper de munt fijn en meng onder elkaar. Doe het mengsel in een gesloten plastiek bakje en zet in de diepvriezer. Roer na 2 uur met een vork door het lichtjes bevroren sap en herhaal dit elk halfuur, tot je – na ongeveer 5 uur – een korrelige granité hebt.
Haal de bevroren mandarijnkorfjes en de granité uit de diepvries. Maak de granité goed los met een vork en verdeel hem over de mandarijnen. Zet er het hoedje weer op en serveer ijskoud.
TIP
Ideaal om te serveren als tussengerecht bij een vleesmenu. Gebruik een beetje zeezout om je mandarijntjes vast te zetten op je borden.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!