Luie wijvenpasta met spek
INGREDIENTEN
150gr pasta pp
200 gr gezouten spekblokjes
1 grote ajuin
4 tenen look
100 ml light room
500 gr tomatenblokjes
Bakje champignons
Peper
Zout
Verse platte peterselie
BEREIDING
Pel en snipper de ajuin en de look, kuis de champignons en verdeel in vier. Zet een diepe pan op gemiddeld vuur en stoof de ajuin samen met de look (zorg dat deze niet bruin wordt). Voeg dan spekblokjes toe en laat mee bakken, roer regelmatig om.
Hierna voeg je de tomatenblokjes toe en kruid met peper en klein snuifje zout (spek bevat al veel zout). Laat lichtjes pruttelen en voeg dan al roerend de room toe. Je zal zien dat je een mooi gebonden saus krijgt.
Zet ondertussen water op om pasta te koken (zie kooktijd op de verpakking).
Na 10 minuten voeg je de champignons toe aan de tomatensaus. Zet het vuur wat lager en laat nog 5 minuten mee garen. Giet de pasta af en meng met de tomatensaus. Werk af met de platte peterselie.
TIP
Voeg cayennepeper of chillivlokken toe voor meer pit in de saus.
Kuis (specifieke borstel) champignons ipv van ze te pellen, deze groenten is niet vuil ze heeft enkel een laagje zand van de kweek.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
150gr pasta pp
200 gr gezouten spekblokjes
1 grote ajuin
4 tenen look
100 ml light room
500 gr tomatenblokjes
Bakje champignons
Peper
Zout
Verse platte peterselie
BEREIDING
Pel en snipper de ajuin en de look, kuis de champignons en verdeel in vier. Zet een diepe pan op gemiddeld vuur en stoof de ajuin samen met de look (zorg dat deze niet bruin wordt). Voeg dan spekblokjes toe en laat mee bakken, roer regelmatig om.
Hierna voeg je de tomatenblokjes toe en kruid met peper en klein snuifje zout (spek bevat al veel zout). Laat lichtjes pruttelen en voeg dan al roerend de room toe. Je zal zien dat je een mooi gebonden saus krijgt.
Zet ondertussen water op om pasta te koken (zie kooktijd op de verpakking).
Na 10 minuten voeg je de champignons toe aan de tomatensaus. Zet het vuur wat lager en laat nog 5 minuten mee garen. Giet de pasta af en meng met de tomatensaus. Werk af met de platte peterselie.
TIP
Voeg cayennepeper of chillivlokken toe voor meer pit in de saus.
Kuis (specifieke borstel) champignons ipv van ze te pellen, deze groenten is niet vuil ze heeft enkel een laagje zand van de kweek.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!