Luchtige cake met zoute chocolade en noten
INGREDIENTEN
200 gr patisserie boter (ik koop solo)
200 gr zelfrijzende bloem
200 gr kristalsuiker
4 grote eieren
1 koffielepel zout
2 zakjes vanillesuiker
Half pakje côte d'or chocolade: gekarameliseerde amandelnoten met zout
Extra boter en bloem voor de bakvorm
BEREIDING
Verwarm je oven op 170 graden, op de boven en onderverwarming stand.
Je kan onderstaande mixen of in de keukenrobot laten mengen.
Breek de chocolade in kleinere stukken en smelt op een laag vuur in een steelpan tot volledig gesmolten. Verdeel de boter in kleine stukken en meng met het zout, de vanillesuiker en kristalsuiker tot een plakkerige massa. Voeg nu de eieren één voor één toe en meng goed onder elkaar. Zeef de bloem en voeg deze toe aan je mengeling. Mix of meng tot alles mooi samen hangend is.
Haal de chocolade van het vuur en meng als laatste onder je cake beslag.
Vet je bakvorm in met boter en bebloem tegen het plakken van je cake.
Giet nu je cake beslag in de vorm en laat bakken voor 60 minuten. Na het bakken onmiddellijk uitstorten op een rooster en laten afkoelen.
TIP
Je kan perfect andere chocolade verwerken als je geen fan of allergisch aan noten bent. Chocolade met kokos in, is ook super lekker als subtiele toets (dan gebruik ik +/- 2 repen).
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
200 gr patisserie boter (ik koop solo)
200 gr zelfrijzende bloem
200 gr kristalsuiker
4 grote eieren
1 koffielepel zout
2 zakjes vanillesuiker
Half pakje côte d'or chocolade: gekarameliseerde amandelnoten met zout
Extra boter en bloem voor de bakvorm
BEREIDING
Verwarm je oven op 170 graden, op de boven en onderverwarming stand.
Je kan onderstaande mixen of in de keukenrobot laten mengen.
Breek de chocolade in kleinere stukken en smelt op een laag vuur in een steelpan tot volledig gesmolten. Verdeel de boter in kleine stukken en meng met het zout, de vanillesuiker en kristalsuiker tot een plakkerige massa. Voeg nu de eieren één voor één toe en meng goed onder elkaar. Zeef de bloem en voeg deze toe aan je mengeling. Mix of meng tot alles mooi samen hangend is.
Haal de chocolade van het vuur en meng als laatste onder je cake beslag.
Vet je bakvorm in met boter en bebloem tegen het plakken van je cake.
Giet nu je cake beslag in de vorm en laat bakken voor 60 minuten. Na het bakken onmiddellijk uitstorten op een rooster en laten afkoelen.
TIP
Je kan perfect andere chocolade verwerken als je geen fan of allergisch aan noten bent. Chocolade met kokos in, is ook super lekker als subtiele toets (dan gebruik ik +/- 2 repen).
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!