Luchtige brunch pannenkoeken
INGREDIENTEN
8 - 10 pannenkoeken
200 gr bloem
250 ml melk
40 gr gesmolten boter
3 eieren (eidooiers en eiwitten scheiden van elkaar)
Snuifje kaneel
1 zakje vanillesuiker
Pure chocolade in kleine stukjes
Braambessen, aardbeien, frambozen
Vloeibare honing
Griekse yoghurt
BEREIDING
Start met het scheiden van de eidooiers en de eiwitten.
Meng de bloem, de melk, en de eidooiers in een ruime kom (of in de mengkom van je keukenrobot). Voeg vervolgens de chocolade stukjes, vanillesuiker en het snuifje kaneel toe en meng onder elkaar.
Zet je pannenkoekenpan (liefst een antikleefpan) op het vuur en smelt de boter op een laag vuur. Wanneer alle boter gesmolten is, voeg je deze toe aan je mengkom, en roer stevig onder elkaar.
Klop nu met een mixer de eiwitten stijf tot een stevige massa en lepel handmatig met een spatel onder je beslag.
Halveer het fruit (je kan hier zelf variëren naargelang het seizoen of eigen smaak uiteraard) en meng al onder elkaar in een aparte kom. Zet op tafel samen met de yoghurt en honing.
Zet je beslag, een soeplepel, en de boter klaar om van start te gaan.
Ik neem naar oeroude gewoonte ook nog altijd 2 grote borden om mijn stapel pannenkoeken tussen warm te houden.
Verwarm de pan op een hoog vuur en voeg een klein klontje boter toe. Wanneer de pan goed warm is, lepel je een grote soeplepel van je beslag in de pan en maak een cirkelbeweging om je deeg te verdelen over de pan. Als je pannenkoeken niet allemaal dezelfde vorm hebben, geen zorgen dat maakt het net artisanaal. Je weet dat je pannenkoek aan de onderkant gebakken is wanneer de bovenkant geen vloeibaar beslag meer vertoont en je mooie krokante randjes krijgt. Draai om en laat maximum nog 1 minuut bakken.
Leg enkele pannenkoeken op elkaar, werk af met een schep yoghurt, de honing, en vers fruit!
TIP
Kies je en eet je fruit in het seizoen, dan is de smaak op z'n best. Want op pannenkoeken staat geen seizoen, die kan je het hele jaar rond eten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
8 - 10 pannenkoeken
200 gr bloem
250 ml melk
40 gr gesmolten boter
3 eieren (eidooiers en eiwitten scheiden van elkaar)
Snuifje kaneel
1 zakje vanillesuiker
Pure chocolade in kleine stukjes
Braambessen, aardbeien, frambozen
Vloeibare honing
Griekse yoghurt
BEREIDING
Start met het scheiden van de eidooiers en de eiwitten.
Meng de bloem, de melk, en de eidooiers in een ruime kom (of in de mengkom van je keukenrobot). Voeg vervolgens de chocolade stukjes, vanillesuiker en het snuifje kaneel toe en meng onder elkaar.
Zet je pannenkoekenpan (liefst een antikleefpan) op het vuur en smelt de boter op een laag vuur. Wanneer alle boter gesmolten is, voeg je deze toe aan je mengkom, en roer stevig onder elkaar.
Klop nu met een mixer de eiwitten stijf tot een stevige massa en lepel handmatig met een spatel onder je beslag.
Halveer het fruit (je kan hier zelf variëren naargelang het seizoen of eigen smaak uiteraard) en meng al onder elkaar in een aparte kom. Zet op tafel samen met de yoghurt en honing.
Zet je beslag, een soeplepel, en de boter klaar om van start te gaan.
Ik neem naar oeroude gewoonte ook nog altijd 2 grote borden om mijn stapel pannenkoeken tussen warm te houden.
Verwarm de pan op een hoog vuur en voeg een klein klontje boter toe. Wanneer de pan goed warm is, lepel je een grote soeplepel van je beslag in de pan en maak een cirkelbeweging om je deeg te verdelen over de pan. Als je pannenkoeken niet allemaal dezelfde vorm hebben, geen zorgen dat maakt het net artisanaal. Je weet dat je pannenkoek aan de onderkant gebakken is wanneer de bovenkant geen vloeibaar beslag meer vertoont en je mooie krokante randjes krijgt. Draai om en laat maximum nog 1 minuut bakken.
Leg enkele pannenkoeken op elkaar, werk af met een schep yoghurt, de honing, en vers fruit!
TIP
Kies je en eet je fruit in het seizoen, dan is de smaak op z'n best. Want op pannenkoeken staat geen seizoen, die kan je het hele jaar rond eten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!