The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Lauwe salade met krieltjes en gehaktballetjes

Foto
INGREDIENTEN
3 - 4 personen

200 gr prinsessenboontjes (toppen)
1 gele courgette (schillen en in plakjes)
10 krielaardappelen
500 gr gemengd gehakt (varken/rund)
1 ei
Paneermeel
Aardappelkruiden (Ducros à l’Ameréricaine potatoes mix -> colruyt)
1 el garam massala 
1 el oregano
1 el currypoeder
Peper 
Zout

BEREIDING
​

Neem een ruime kookpot en kook de boontjes en de krieltjes samen voor ongeveer 15 minuten (prik met een mes en check gaartijd krieltjes). Zet een grillpan op het vuur en bak de courgette in een scheut olijfolie, kruiden met curry en garam massala. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, oregano, peper en zout. Rol middelmatige balletjes. 

Giet de boontjes en krieltjes af en halveer de krieltjes. Voeg de boontjes en krieltjes toe aan de courgette en zet vuur lager. Kruiden met de potatoe mix. Bak de gehaktballetjes in een klontje boter in een aparte pan.
Voeg ze ook toe aan de groenten en krieltjes. Schep voorzichtig onder elkaar.

TIP
Je kan de aardappelen ook kruiden met andere lekker kruiden die je nog in je kruidenkast hebt staan. 

​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN