Lasagne
INGREDIENTEN
500 gr bolognaise saus (vers uit de diepvries - zie spaghetti saus maken)
14 lasagne vellen
150 gr gemalen kaas
200 ml melk
20 gr bakboter
20 gr bloem
Nootmuskaat
Peper
Zout
BEREIDING
Haal in de ochtend je verse spaghetti saus alvast uit de diepvries en laat ontdooien.
Doe de saus in een pot en verwarm op een laag vuur.
Verwarm je oven voor op 180° en zet een ovenschaal klaar.
Zet een pot op het vuur en smelt de boter op lage temperatuur. Als alle boter gesmolten is voeg je de bloem toe en roer tot je een vaster deeg krijgt (ruikt naar koekjesdeeg).
Voeg dan de melk toe en klop met een garde, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Blijf roeren tot je zeker geen klonters meer hebt en voeg dan 100 gr gemalen kaas toe. Zet je vuur lager en roer regelmatig om.
Neem je ovenschotel en voeg op de bodem een laag spaghettisaus toe, dan een laag lasagne vellen. Daar bovenop een laag kaassaus en een laag spaghettisaus en opnieuw lasagne vellen.
Herhaal tot alles opgewerkt is en eindig met een laag spaghettisaus bovenaan. Verdeel de rest van de gemalen kaas bovenop je ovenschotel en zet in de oven voor +/- 30 minuten.
TIP
Je kan uiteraard ook verse saus a la minute maken maar soms moet het vooruit gaan en dan is een bakje saus uit de diepvries halen super makkelijk!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
500 gr bolognaise saus (vers uit de diepvries - zie spaghetti saus maken)
14 lasagne vellen
150 gr gemalen kaas
200 ml melk
20 gr bakboter
20 gr bloem
Nootmuskaat
Peper
Zout
BEREIDING
Haal in de ochtend je verse spaghetti saus alvast uit de diepvries en laat ontdooien.
Doe de saus in een pot en verwarm op een laag vuur.
Verwarm je oven voor op 180° en zet een ovenschaal klaar.
Zet een pot op het vuur en smelt de boter op lage temperatuur. Als alle boter gesmolten is voeg je de bloem toe en roer tot je een vaster deeg krijgt (ruikt naar koekjesdeeg).
Voeg dan de melk toe en klop met een garde, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Blijf roeren tot je zeker geen klonters meer hebt en voeg dan 100 gr gemalen kaas toe. Zet je vuur lager en roer regelmatig om.
Neem je ovenschotel en voeg op de bodem een laag spaghettisaus toe, dan een laag lasagne vellen. Daar bovenop een laag kaassaus en een laag spaghettisaus en opnieuw lasagne vellen.
Herhaal tot alles opgewerkt is en eindig met een laag spaghettisaus bovenaan. Verdeel de rest van de gemalen kaas bovenop je ovenschotel en zet in de oven voor +/- 30 minuten.
TIP
Je kan uiteraard ook verse saus a la minute maken maar soms moet het vooruit gaan en dan is een bakje saus uit de diepvries halen super makkelijk!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!