Krokante kip met rijst en groenten
INGREDIENTEN
2 kipfilets
1 zakje basmatirijst
2 wortels
1/2 ajuin
Handvol cashewnoten
Paneermeel
2 eiwitten
Paprikapoeder
Currypoeder
Peper
Zout
2 eetlepels soyasaus
BEREIDING
Kruid de kipfilets met peper en zout.
Meng in een diep bord een grote hoeveelheid paneermeel samen met flink wat curry -en paprikapoeder. Scheid de eiwitten van het eigeel (bewaar de eigelen voor een omeletje of onder een gehaktbroodje bv). Klop de eiwitten los in een APART diep bord.
Rol de kipfilets eerst door de eiwitten rondom rond en wentel ze daarna in het paneermeel. Zorg dat alle stukken mooi bedekt zijn.
Zet een pan klaar met een flinke klont boter (paneermeel neemt heel veel boter op).
Schil de wortels en verdeel in ringen, pel en snipper de ajuin. Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Neem een wok en verhit een beetje olie. Bak op een hoog vuur de ajuin en wortels.
Zet je vuur lager en voeg de gehakte cashewnoten en soyasaus toe. Kruiden met peper en zout.
Bak je kip goudbruin langs beide kanten voor ongeveer 8 minuten per zijde.
Als je rijst klaar en uitgelekt is, zet je vuur terug wat hoger en voeg toe aan je wok. Roerbak alles onder elkaar. Serveer je kip bovenop je rijst met groenten.
TIP
Je kan de paneerwijze ook toepassen als je schnitzels maakt.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 kipfilets
1 zakje basmatirijst
2 wortels
1/2 ajuin
Handvol cashewnoten
Paneermeel
2 eiwitten
Paprikapoeder
Currypoeder
Peper
Zout
2 eetlepels soyasaus
BEREIDING
Kruid de kipfilets met peper en zout.
Meng in een diep bord een grote hoeveelheid paneermeel samen met flink wat curry -en paprikapoeder. Scheid de eiwitten van het eigeel (bewaar de eigelen voor een omeletje of onder een gehaktbroodje bv). Klop de eiwitten los in een APART diep bord.
Rol de kipfilets eerst door de eiwitten rondom rond en wentel ze daarna in het paneermeel. Zorg dat alle stukken mooi bedekt zijn.
Zet een pan klaar met een flinke klont boter (paneermeel neemt heel veel boter op).
Schil de wortels en verdeel in ringen, pel en snipper de ajuin. Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Neem een wok en verhit een beetje olie. Bak op een hoog vuur de ajuin en wortels.
Zet je vuur lager en voeg de gehakte cashewnoten en soyasaus toe. Kruiden met peper en zout.
Bak je kip goudbruin langs beide kanten voor ongeveer 8 minuten per zijde.
Als je rijst klaar en uitgelekt is, zet je vuur terug wat hoger en voeg toe aan je wok. Roerbak alles onder elkaar. Serveer je kip bovenop je rijst met groenten.
TIP
Je kan de paneerwijze ook toepassen als je schnitzels maakt.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!