Krans met gehakt, spinazie en rode ui
INGREDIENTEN
4 personen
1 grote rode ajuin
1 ronde bladerdeeg
250 gr gehakt (varken- rund)
250 gr spinazie (liefst vers)
1 tl nootmuskaat
3 tl komijn
4 takjes tijm
Handvol walnoten
Peper
Zout
100 gr gemalen kaas
1 eidooier
Bakboter
BEREIDING
Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten bakken
Leg de bladerdeeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pel en snipper de ajuin fijn. Stoof deze in een ruime pan op een gemiddeld vuur. Voeg na 10 minuten de spinazie toe en laat mee stoven. Kruid met nootmuskaat, peper en snuifje zout. Na nog eens 5 minuten voeg je de gehakte walnoten toe (mag nog beetje beet aan zijn dus niet fijn malen).
Bak ondertussen in een ander pan je gehakt krokant in een klontje boter. Kruid met komijn en rits de blaadjes van de tijm takjes en voeg toe. Laat de kruiden mee bakken zo geven ze veel smaak vrij. Meng het gehakt nu met de spinazie in een pan.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Neem een bakplaat en rol het bladerdeeg open. Neem een ontbijtkom en draai deze met de opening naar beneden in het midden van je deeg. Druk aan zodat je de tekening ziet, LET OP dat je niet te hard duwt zodat je deeg nog aan elkaar vast hangt.
Neem een scherp mes en verdeel je binnen cirkel in 8 driehoeken. Leg nu je gehakt en spinazie mengsel rond de binnen cirkel. Strooi de gemalen kaas erover. (zie foto's onderaan)
Plooi de buitenste rand over het mengsel en duw voorzichtig aan. Als je rond bent, plooi je voorzichtig de driehoeken van binnen naar buiten zodat ze overlappen met de buitencirkel.
Klop je eidooier los en bestrijk je deeg voor een lekker krokant korstje.
Bak je bladerdeeg voor +/- 30 minuten. Check regelmatig dat hij zeker niet kan aanbranden.
TIP
Je kan dit als hapje maken of als hoofdgerecht. Indien je voor een hoofdgerecht gaat zou ik er een fris slaatje van rucola/rode biet met wat tomaatjes bijmaken.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 personen
1 grote rode ajuin
1 ronde bladerdeeg
250 gr gehakt (varken- rund)
250 gr spinazie (liefst vers)
1 tl nootmuskaat
3 tl komijn
4 takjes tijm
Handvol walnoten
Peper
Zout
100 gr gemalen kaas
1 eidooier
Bakboter
BEREIDING
Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten bakken
Leg de bladerdeeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pel en snipper de ajuin fijn. Stoof deze in een ruime pan op een gemiddeld vuur. Voeg na 10 minuten de spinazie toe en laat mee stoven. Kruid met nootmuskaat, peper en snuifje zout. Na nog eens 5 minuten voeg je de gehakte walnoten toe (mag nog beetje beet aan zijn dus niet fijn malen).
Bak ondertussen in een ander pan je gehakt krokant in een klontje boter. Kruid met komijn en rits de blaadjes van de tijm takjes en voeg toe. Laat de kruiden mee bakken zo geven ze veel smaak vrij. Meng het gehakt nu met de spinazie in een pan.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Neem een bakplaat en rol het bladerdeeg open. Neem een ontbijtkom en draai deze met de opening naar beneden in het midden van je deeg. Druk aan zodat je de tekening ziet, LET OP dat je niet te hard duwt zodat je deeg nog aan elkaar vast hangt.
Neem een scherp mes en verdeel je binnen cirkel in 8 driehoeken. Leg nu je gehakt en spinazie mengsel rond de binnen cirkel. Strooi de gemalen kaas erover. (zie foto's onderaan)
Plooi de buitenste rand over het mengsel en duw voorzichtig aan. Als je rond bent, plooi je voorzichtig de driehoeken van binnen naar buiten zodat ze overlappen met de buitencirkel.
Klop je eidooier los en bestrijk je deeg voor een lekker krokant korstje.
Bak je bladerdeeg voor +/- 30 minuten. Check regelmatig dat hij zeker niet kan aanbranden.
TIP
Je kan dit als hapje maken of als hoofdgerecht. Indien je voor een hoofdgerecht gaat zou ik er een fris slaatje van rucola/rode biet met wat tomaatjes bijmaken.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!