Kokosrotsjes met chocolade
INGREDIENTEN
250 gr ongezouten boter
2 grote eieren
100 gr kristal en 50 gr vanillesuiker
350 gr bloem
100 gr kokosschilfers
250 gr melkchocolade met noten (welk soort kies je zelf)
BEREIDING
Haal je boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Meng (ik doe dit in de keukenrobot) de suiker samen met de klontjes boter tot een bindende massa. Splits je eieren en voeg de 2 eidooiers toe aan je mengsel. Meng en voeg vervolgens de bloem in kleine porties toe.
Haal je mengsel uit je mengkom en rol tot een mooie egale bal, verpak luchtdicht in vershoudfolie. Laat nu zeker 30 minuten rusten in de koelkast.
Neem je 2 eiwitten en klop los met een vork en zet opzij, weeg alvast je kokosschilfers af en strooi ze in een diep bord.
Verwarm je oven op 170 graden.
Leg een (ik had er 2 nodig om ze allemaal tegelijk te bakken) bakplaat klaar en bekleed met een bakpapier. Haal je deeg uit de koelkast en rol middelgrote balletjes.
Rol de balletjes door de eiwitten en daarna door de kokosschilfers. Leg de balletjes op de bakplaat en duw plat met je duim zodat er een kuiltje ontstaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes maar ze zetten niet super hard uit.
Bak je kokosrotjes in 12 minuten gaar, zo zijn ze krokant en toch smeuïg.
Hak (vooral dat de noten wat fijner zijn) en smelt de chocolade au-bain-marie en verdeel daarna in de kuiltjes van de koekjes en laat afkoelen/ opstijven.
TIP
Varieer eens met verschillende soorten chocolade of noten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
250 gr ongezouten boter
2 grote eieren
100 gr kristal en 50 gr vanillesuiker
350 gr bloem
100 gr kokosschilfers
250 gr melkchocolade met noten (welk soort kies je zelf)
BEREIDING
Haal je boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Meng (ik doe dit in de keukenrobot) de suiker samen met de klontjes boter tot een bindende massa. Splits je eieren en voeg de 2 eidooiers toe aan je mengsel. Meng en voeg vervolgens de bloem in kleine porties toe.
Haal je mengsel uit je mengkom en rol tot een mooie egale bal, verpak luchtdicht in vershoudfolie. Laat nu zeker 30 minuten rusten in de koelkast.
Neem je 2 eiwitten en klop los met een vork en zet opzij, weeg alvast je kokosschilfers af en strooi ze in een diep bord.
Verwarm je oven op 170 graden.
Leg een (ik had er 2 nodig om ze allemaal tegelijk te bakken) bakplaat klaar en bekleed met een bakpapier. Haal je deeg uit de koelkast en rol middelgrote balletjes.
Rol de balletjes door de eiwitten en daarna door de kokosschilfers. Leg de balletjes op de bakplaat en duw plat met je duim zodat er een kuiltje ontstaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes maar ze zetten niet super hard uit.
Bak je kokosrotjes in 12 minuten gaar, zo zijn ze krokant en toch smeuïg.
Hak (vooral dat de noten wat fijner zijn) en smelt de chocolade au-bain-marie en verdeel daarna in de kuiltjes van de koekjes en laat afkoelen/ opstijven.
TIP
Varieer eens met verschillende soorten chocolade of noten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!