Klassieke gevulde eieren
INGREDIENTEN
12 eieren
12 eieren
4 eetlepels mayonaise
1/2 eetlepel paprikapoeder (+ afwerking)
1/2 eetlepel currypoeder
1 koffielepel tomaten ketchup
Bieslook
Peper
Zout
BEREIDING
Zet een ruime pot op het vuur en kook de eieren voor 10 minuten (hard gekookt zijn).
Spoel na het koken met koud water en pel, laat ze nog even in het koud water liggen dan is de dooier mooi vast voor de vulling.
Verdeel de eieren in 2 en haal de dooiers eruit. Meng in de keukenrobot de dooiers, de mayonaise, het paprika -en curry poeder en de ketchup. Breng op smaak met een snuifje zout en peper.
Vul een spuitzak (makkelijk om deze rechtop in een maatbeker te vullen) met het mengsel en zet ik de koelkast om mooi op te stijven.
Leg de halve eieren op een plateau en verdeel het dooier mengsel in elk ei. Werk af met een snuifje paprika poeder en een takje bieslook.
TIP
Je kan ook afwerken met peterselie als je geen bieslook in huis zou hebben. Of strooi wat currypoeder ipv paprika op de afgewerkte eieren)
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
12 eieren
12 eieren
4 eetlepels mayonaise
1/2 eetlepel paprikapoeder (+ afwerking)
1/2 eetlepel currypoeder
1 koffielepel tomaten ketchup
Bieslook
Peper
Zout
BEREIDING
Zet een ruime pot op het vuur en kook de eieren voor 10 minuten (hard gekookt zijn).
Spoel na het koken met koud water en pel, laat ze nog even in het koud water liggen dan is de dooier mooi vast voor de vulling.
Verdeel de eieren in 2 en haal de dooiers eruit. Meng in de keukenrobot de dooiers, de mayonaise, het paprika -en curry poeder en de ketchup. Breng op smaak met een snuifje zout en peper.
Vul een spuitzak (makkelijk om deze rechtop in een maatbeker te vullen) met het mengsel en zet ik de koelkast om mooi op te stijven.
Leg de halve eieren op een plateau en verdeel het dooier mengsel in elk ei. Werk af met een snuifje paprika poeder en een takje bieslook.
TIP
Je kan ook afwerken met peterselie als je geen bieslook in huis zou hebben. Of strooi wat currypoeder ipv paprika op de afgewerkte eieren)
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!