The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Kipsaté met pindasaus 

Foto

INGREDIENTEN

2 kipfilets
1 zakje basmatirijst (2 voor grote eters) 
1 pijpajuin
1 gele paprika 
Pindasaus (zelf maken of een pakje kopen kan natuurlijk ook)
Kippenkruiden 
Sesamzaad
Spiesjes 
½ limoen
Peper 
Zout
Peterselie 
Bakboter 
 
Pindasaus maken
½ limoensap
200 ml water
1 eetlepel sambal
50 ml ketjap
1 tl gemberpoeder
1 eetlepel bastard suiker
200 gr pindakaas (+/- 5 eetlepels)


BEREIDING

​
Breng in een pannetje het water, de ketjap, het limoensap, de sambal, en basterdsuiker aan de kook. Voeg de pindakaas toe en roer alles goed door elkaar. Laat de saus daarna nog kort op een laag vuur pruttelen, roer af en toe met een garde om klonters te voorkomen. Zet het vuur op de laagste stand om te zorgen dat de saus warm blijft. 

Kook de rijst gaar zoals beschreven op de verpakking.
Snijd de paprika in 2, verwijder de zaden, en verdeel 1 helft in reepjes en de andere helft in blokjes. Neem de kipfilets en snijd deze in gelijke delen voor de hoeveelheid spiesjes die je wil maken. Reken ongeveer 3 blokjes kip per spies of 6 blokjes indien je grote spiesen gebruikt. Rijg nu de kip aan de spies, afgewisseld met een blokje paprika, en druk goed aan zodat deze niet lossen tijdens het bakken.
Leg alles spiesen naast elkaar en kruid met kippenkruiden en een draai van de pepermolen. 
Verwijder het uiteinde en de buitenste schil van de pijpajuin en verdeel in ringen.
 
Zet een grillpan op het vuur en grill de spiesen in een ruime klont bakboter. Strooi nu naar eigen smaak (niet iedereen is er even zot van) het sesamzaad over de kip en laat mee bakken. Ondertussen kan je de rijst laten uitlekken en in je kookpot uitstorten, zet deze nog even opzij. 
Pers nu de halve limoen uit boven je kippenspiesen en draai deze om zodat alle kanten even mooi gebakken zijn. Haal de spiesen uit de pan en leg we afgedekt opzij, zodat ze warm blijven. Bak vervolgens in de pan de resterende paprika reepjes en pijpajuin aan en roer het aanbaksel van je kip los. Na 5 minuten voeg je de rijst toe en laat meebakken.
​
​Serveer de warme pindasaus royaal over de kippenspiesen samen met de gebakken rijst.

​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!


INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN