Kip in fajitasaus met frisse salade
INGREDIENTEN
2 personen
1/2 zakje gemengde sla met bietenscheuten
1/2 komkommer
1 rode paprika
1 ui
2 naanbroodjes met koriander (ik koop ze in Colruyt)
2 kipfilets
1 bokaal fajitasaus
1 blikje mais
Potje zure room
1 pijpajuin
Bakboter
Kippenkruiden
Peper
Zout
BEREIDING
Verwarm de oven en bak de naanbroodjes zoals beschreven op de verpakking (let op duurt echt maar 3 minuten).
Bak de kip in een ruime pan en kruid met kippenkruiden, peper en zout. Pel en snipper de ui en voeg toe aan de kip, laat mee bakken. Voeg nu ook de mais toe, roer alles goed onder elkaar.
Schil de komkommer, was de paprika en pijpajuin en verdeel in blokjes. Voeg de paprika toe aan de pan en laat mee garen maar zet je vuur een beetje lager. Na enkele minuten voeg je de fajitasaus toe en laag zachtjes sudderen.
Was de sla en meng met de komkommer en pijpajuin, indien gewenst kan je een el olijfolie toevoegen. Proef van de saus met de kip en kruid bij naar eigen smaak.
Verdeel de naanbroodjes in enkele stukken en serveer met het slaatje, de kip en een lepel zure room.
TIP
Wil je wat meer pit in je saus kan je gerust een chilipeper toevoegen.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
1/2 zakje gemengde sla met bietenscheuten
1/2 komkommer
1 rode paprika
1 ui
2 naanbroodjes met koriander (ik koop ze in Colruyt)
2 kipfilets
1 bokaal fajitasaus
1 blikje mais
Potje zure room
1 pijpajuin
Bakboter
Kippenkruiden
Peper
Zout
BEREIDING
Verwarm de oven en bak de naanbroodjes zoals beschreven op de verpakking (let op duurt echt maar 3 minuten).
Bak de kip in een ruime pan en kruid met kippenkruiden, peper en zout. Pel en snipper de ui en voeg toe aan de kip, laat mee bakken. Voeg nu ook de mais toe, roer alles goed onder elkaar.
Schil de komkommer, was de paprika en pijpajuin en verdeel in blokjes. Voeg de paprika toe aan de pan en laat mee garen maar zet je vuur een beetje lager. Na enkele minuten voeg je de fajitasaus toe en laag zachtjes sudderen.
Was de sla en meng met de komkommer en pijpajuin, indien gewenst kan je een el olijfolie toevoegen. Proef van de saus met de kip en kruid bij naar eigen smaak.
Verdeel de naanbroodjes in enkele stukken en serveer met het slaatje, de kip en een lepel zure room.
TIP
Wil je wat meer pit in je saus kan je gerust een chilipeper toevoegen.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!