Matcha is theepoeder van gemalen groene theeblaadjes. De theeplanten worden voor de oogst speciaal overschaduwd, weg van direct zonlicht. Dit resulteert in een hogere hoeveelheid aan chlorofyl en antioxidanten en dus ook hun prachtige groene kleur. Na de oogst worden de verse blaadjes gestoomd, gedroogd en in traditionele molens gemalen tot het fijne poeder dat wij kennen en gebruiken. Kansha Matcha wordt zorgvuldig gekweekt op kleine familiale biologische theevelden in Uji, Japan. De regio staat bekend om de hoogste kwaliteit matcha thee dankzij haar uniek microklimaat (een beetje zoals het Rauw waar wij wonen dus). Elke hoeveelheid van de biologische matcha wordt gecontroleerd op mogelijke chemische restanten. De oogst wordt vervolgens lokaal verwerkt, hermetisch verpakt en in kleinere hoeveelheden verzonden om de maximale versheid te kunnen garanderen. Culinair met Matcha
Ik zag regelmatig de matcha voorbij komen online en had er al wel eens over gelezen. Toen 'The cooking Bie' tot stand kwam ben ik dan ook gaan aankloppen bij mijn contact om met de culinaire variant te experimenteren. Voor mij ideaal want zo kon ik het nuttige ineens aan het aangename koppelen. Gezond, kleurvol en super lekker!
De culinaire en biologische matcha van hoge kwaliteit, van 2de of 3de oogst heeft een aanhoudende bitterheid, die veel sterker is in vergelijking met de hogere matcha-grades. Het is dan ook een perfecte keuze voor liefhebbers van groene thee of een ideaal ingrediënt voor smoothies, ijs en gebak.
Neem snel een kijkje op de pagina van de receptenen ontdek wat ik klaar maak met de culinaire matcha.
Zelf ook benieuwd naar de smaak en kwaliteit van de matcha die ik gebruik in mijn recepten? Leuk nieuws want via onderstaande code kan je deze aankopen met een leuke korting!