Kabeljauwhaasje met groene groenten en quinoa
INGREDIENTEN
2 personen
2 tot 3 kabeljauwfilets (ifv de grootte van de filets)
1 pakje broccolini
1 bussel groene asperges
Handvol sesamzaadjes
4 eetlepels bloem
Mix van viskruiden
2 zakjes quinoa (ik neem altijd een mix)
Bakboter
Peper
Zout
BEREIDING
Zet een pot met water en een snuifje zout op het vuur. Kook de quinoa gaar zoals beschreven op de verpakking. Laat daarna voldoende uitlekken en zet nog even aan de kant.
Snij ongeveer 1 cm van het uiteinde van de asperges en verdeel in 3 stukken. Verdeel de broccolini in aparte stengels (je kan ze ook verdeeld aankopen). Zet een grote pot water op vuur en kook de asperges en broccolini voor 4 minuten. Zeker niet langer dat ze niet plat gekookt zijn.
Neem een diep bord en meng de bloem, de viskruiden, peper en snuifje zout. Dep de kabeljauwfilets droog en wentel ze door het bloem mengsel. Tik overtollige bloem van de filets. Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter toe. Bak de vis langs beide kanten bruin en krokant, lepel regelmatig de boter over de vis (arroseren) zo blijft hij lekker sappig.
Kies een leuk groot bord of serveerschaal. Bedek de bodem met de quinoa. Verdeel de asperges stukken en de broccolini stengels en strooi er de sesamzaadjes over. Leg de gebakken visfilets bovenop de groenten.
TIP
Je kan de quinoa ook vervangen door couscous.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
2 tot 3 kabeljauwfilets (ifv de grootte van de filets)
1 pakje broccolini
1 bussel groene asperges
Handvol sesamzaadjes
4 eetlepels bloem
Mix van viskruiden
2 zakjes quinoa (ik neem altijd een mix)
Bakboter
Peper
Zout
BEREIDING
Zet een pot met water en een snuifje zout op het vuur. Kook de quinoa gaar zoals beschreven op de verpakking. Laat daarna voldoende uitlekken en zet nog even aan de kant.
Snij ongeveer 1 cm van het uiteinde van de asperges en verdeel in 3 stukken. Verdeel de broccolini in aparte stengels (je kan ze ook verdeeld aankopen). Zet een grote pot water op vuur en kook de asperges en broccolini voor 4 minuten. Zeker niet langer dat ze niet plat gekookt zijn.
Neem een diep bord en meng de bloem, de viskruiden, peper en snuifje zout. Dep de kabeljauwfilets droog en wentel ze door het bloem mengsel. Tik overtollige bloem van de filets. Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter toe. Bak de vis langs beide kanten bruin en krokant, lepel regelmatig de boter over de vis (arroseren) zo blijft hij lekker sappig.
Kies een leuk groot bord of serveerschaal. Bedek de bodem met de quinoa. Verdeel de asperges stukken en de broccolini stengels en strooi er de sesamzaadjes over. Leg de gebakken visfilets bovenop de groenten.
TIP
Je kan de quinoa ook vervangen door couscous.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!