Kabeljauwburger met mangochutney
INGREDIENTEN
2 personen
4 kabeljauw burgers (die van Lidl in de versafdeling zijn top)
Ijsbergsla
1/2 punt paprika (geel of rood)
Burgerbroodjes (ik gebruik de vloerpistolets om af te bakken van Colruyt - zacht en knapperig)
50 gr doperwten
10 blaadjes munt
2 el olijfolie
Bakboter
Peper
Zout
Chutney (redelijk pittig)
1/2 mango
1 kleine ui
1 tl gemberpoeder
1/2 chilipeper
1 scheutje witte wijnazijn
2 el water
4 el honing
1 snuifje zout
BEREIDING
Schil de mango en verdeel 1/2 in kleinere stukken. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd de helft in fijne reepjes. Pel en snipper de ui.
Zet een steelpan op het vuur en voeg alle ingrediënten toe, behalve het zout. Breng aan de kook op een zacht vuurtje voor ongeveer 40 minuten. Je laat de chutney inkoken tot je een mooie plakkerige massa krijgt. Voeg op het einde het snufje zout toe. Mix met een staafmixer de chutney tot een gladde massa. Laat afkoelen voor je deze gebruikt.
Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de doperwten gaar in gezouten water voor 8minuten. Spoel met koud water zodat ze hun kleur behouden.
Mix de erwten met de olijfolie en munt tot een smeuïge pasta om je broodjes te besmeren.
Was de sla en paprika, snijd in schijfjes.
Smeer de erwten pasta op je broodjes, verdeel de sla, paprika en kabeljauw burger. Werk af met de hoeveelheid chutney naar keuze.
TIP
Wil je liever stukjes voor meer bite, dan moet je enkel goed omroeren.
Je kan de chutney makkelijk een week bewaren in de koelkast, gebruik een weckpotje of bewaardoos met luchtdicht deksel!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
4 kabeljauw burgers (die van Lidl in de versafdeling zijn top)
Ijsbergsla
1/2 punt paprika (geel of rood)
Burgerbroodjes (ik gebruik de vloerpistolets om af te bakken van Colruyt - zacht en knapperig)
50 gr doperwten
10 blaadjes munt
2 el olijfolie
Bakboter
Peper
Zout
Chutney (redelijk pittig)
1/2 mango
1 kleine ui
1 tl gemberpoeder
1/2 chilipeper
1 scheutje witte wijnazijn
2 el water
4 el honing
1 snuifje zout
BEREIDING
Schil de mango en verdeel 1/2 in kleinere stukken. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd de helft in fijne reepjes. Pel en snipper de ui.
Zet een steelpan op het vuur en voeg alle ingrediënten toe, behalve het zout. Breng aan de kook op een zacht vuurtje voor ongeveer 40 minuten. Je laat de chutney inkoken tot je een mooie plakkerige massa krijgt. Voeg op het einde het snufje zout toe. Mix met een staafmixer de chutney tot een gladde massa. Laat afkoelen voor je deze gebruikt.
Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de doperwten gaar in gezouten water voor 8minuten. Spoel met koud water zodat ze hun kleur behouden.
Mix de erwten met de olijfolie en munt tot een smeuïge pasta om je broodjes te besmeren.
Was de sla en paprika, snijd in schijfjes.
Smeer de erwten pasta op je broodjes, verdeel de sla, paprika en kabeljauw burger. Werk af met de hoeveelheid chutney naar keuze.
TIP
Wil je liever stukjes voor meer bite, dan moet je enkel goed omroeren.
Je kan de chutney makkelijk een week bewaren in de koelkast, gebruik een weckpotje of bewaardoos met luchtdicht deksel!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!