Kabeljauw burger met gegrilde groenten en coulis
INGREDIENTEN
2 pastinaken
3 gele rapen
3 wortels
2 kabeljauw burgers
Bakboter
Handvol bieslook
Handvol waterkers
1 el doperwten (diepvries)
Peper
Zout
3 el olijfolie
BEREIDING
Verwarm je oven op 190° boven en onderwarmte. Schil de pastinaken, de rapen en wortels. Verdeel in stukken en schik in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Zet voor minstens 40 minuten in de oven en schep halverwege om zodat alle kanten gebakken zijn.
Maak je coulis: voeg de bieslook, de waterkers, de doperwten en olijfolie toe aan blender (kan ook met een staafmixer in een maatbeker). Mix tot een gladde massa en kruid met peper en snuifje zout. Proef en kruid bij naar eigen smaak.
De laatste 10 minuten van de groenten gaartijd zet je een pan op het vuur.
Smelt een klontje boter en bak de kabeljauw burgers krokant langs 2 kanten.
Serveer de groenten, samen met ruim voldoende coulis en je burger!
TIP
Je kan aan je coulis gerust nog andere kruiden toevoegen, een restje peterselie kan perfect opgewerkt worden op deze manier.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 pastinaken
3 gele rapen
3 wortels
2 kabeljauw burgers
Bakboter
Handvol bieslook
Handvol waterkers
1 el doperwten (diepvries)
Peper
Zout
3 el olijfolie
BEREIDING
Verwarm je oven op 190° boven en onderwarmte. Schil de pastinaken, de rapen en wortels. Verdeel in stukken en schik in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Zet voor minstens 40 minuten in de oven en schep halverwege om zodat alle kanten gebakken zijn.
Maak je coulis: voeg de bieslook, de waterkers, de doperwten en olijfolie toe aan blender (kan ook met een staafmixer in een maatbeker). Mix tot een gladde massa en kruid met peper en snuifje zout. Proef en kruid bij naar eigen smaak.
De laatste 10 minuten van de groenten gaartijd zet je een pan op het vuur.
Smelt een klontje boter en bak de kabeljauw burgers krokant langs 2 kanten.
Serveer de groenten, samen met ruim voldoende coulis en je burger!
TIP
Je kan aan je coulis gerust nog andere kruiden toevoegen, een restje peterselie kan perfect opgewerkt worden op deze manier.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!