Ice coffee met karamel en room
INGREDIENTEN
2 personen
250 ml melk (volle melk is nog lekkerder)
200 ml room (minstens 30% vet gehalte)
2 tassen espresso
3 bollen vanille ijs
1 zakje vanillesuiker of 1 vanillestokje
Ijsblokjes
Karamel saus
Chocolade (naar eigen keuze)
BEREIDING
Zet 2 kopjes espresso (of 1 grote tas sterke koffie) en laat afkoelen. Zorg dat je ijsblokjes op voorraad hebt want die zorgen dat je koffie lekker koud blijft.
Klop de room op samen met het zakje vanillesuiker tot een stevige massa en zet nog even in de koelkast. Meng de melk, de bolletjes vanille ijs en de espresso onder elkaar en mix tot een gladde massa. Zet ook nog even in de koelkast zodat alles lekker koud is. Neem je chocolade en maak schilfers met een scherp mes.
Neem 2 grote glazen en vul elk glas met 4 ijsblokjes (naargelang de grote van je ijsblokjes uiteraard). Verdeel het koffiemengsel over de glazen, schep de room bovenop het mengsel. Swirl de karamel op de room (hoeveelheid naar eigen keuze) en werk af met de chocoladeschilfers.
TIP
Wil je liever een zoetere smaak kan je de karamel saus gerust vervangen door chocoladesaus.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
250 ml melk (volle melk is nog lekkerder)
200 ml room (minstens 30% vet gehalte)
2 tassen espresso
3 bollen vanille ijs
1 zakje vanillesuiker of 1 vanillestokje
Ijsblokjes
Karamel saus
Chocolade (naar eigen keuze)
BEREIDING
Zet 2 kopjes espresso (of 1 grote tas sterke koffie) en laat afkoelen. Zorg dat je ijsblokjes op voorraad hebt want die zorgen dat je koffie lekker koud blijft.
Klop de room op samen met het zakje vanillesuiker tot een stevige massa en zet nog even in de koelkast. Meng de melk, de bolletjes vanille ijs en de espresso onder elkaar en mix tot een gladde massa. Zet ook nog even in de koelkast zodat alles lekker koud is. Neem je chocolade en maak schilfers met een scherp mes.
Neem 2 grote glazen en vul elk glas met 4 ijsblokjes (naargelang de grote van je ijsblokjes uiteraard). Verdeel het koffiemengsel over de glazen, schep de room bovenop het mengsel. Swirl de karamel op de room (hoeveelheid naar eigen keuze) en werk af met de chocoladeschilfers.
TIP
Wil je liever een zoetere smaak kan je de karamel saus gerust vervangen door chocoladesaus.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!