Homemade glühwein
INGREDIENTEN
6 grote porties
750 ml rode wijn (bordeaux)
330 ml strongbow appel cider
4 kruidnagels
1 steranijs
2 kaneelstokjes
1 groot laurierblad
4 stukken zeste van appelsien
sap van 1/2 appelsien
25 gr rietsuiker
BEREIDING
Bereidingstijd: 30 minuten
Zet een ruime kookpot op het vuur, liefst met een dikke bodem.
Voeg alle ingrediënten toe en laat zachtjes koken voor 20 minuten. Let op dat je het vuur niet te hoog zet want dan kook/verdamp je alle alcohol en dat zou jammer zijn.
Serveer warm in een grote mok voor extra gezelligheid. Je kan altijd nog een extra schijfje appelsien in elke tas toevoegen voor extra smaak.
TIP
Je kan de strongbow altijd vervangen door water. Heb je liever een meer sterke en zware gluwhein dan kan je drank zoals cognac toevoegen. Dit wordt heel vaak gebruikt maar ik vind het gewoon niet zo mijn smaak. Let op als je sterke drank gebruikt dat je de hoeveelheid aanpast naar 150- 200 ml.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
6 grote porties
750 ml rode wijn (bordeaux)
330 ml strongbow appel cider
4 kruidnagels
1 steranijs
2 kaneelstokjes
1 groot laurierblad
4 stukken zeste van appelsien
sap van 1/2 appelsien
25 gr rietsuiker
BEREIDING
Bereidingstijd: 30 minuten
Zet een ruime kookpot op het vuur, liefst met een dikke bodem.
Voeg alle ingrediënten toe en laat zachtjes koken voor 20 minuten. Let op dat je het vuur niet te hoog zet want dan kook/verdamp je alle alcohol en dat zou jammer zijn.
Serveer warm in een grote mok voor extra gezelligheid. Je kan altijd nog een extra schijfje appelsien in elke tas toevoegen voor extra smaak.
TIP
Je kan de strongbow altijd vervangen door water. Heb je liever een meer sterke en zware gluwhein dan kan je drank zoals cognac toevoegen. Dit wordt heel vaak gebruikt maar ik vind het gewoon niet zo mijn smaak. Let op als je sterke drank gebruikt dat je de hoeveelheid aanpast naar 150- 200 ml.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!