The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Havermout 'ontbijt' cups met fruit

Foto
INGREDIENTEN 

CUPS 
200 gr havermout vlokken 
180 gr honing 
25 gr pindakaas 
Snuif zout 
2 rijpe bananen 
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
Bakboter


VULLING 
Griekse yoghurt (met 150 gr vul je 3 cups) 
Granaatappel 
Amandelen 
Blauwe en rode bessen
Aardbeien
Frambozen 
Appels 
Kiwi
Ananas 
Nootjes 
Chocolade schilfers op een feestelijk dag ;)


BEREIDING

Neem een ruime cupcake bakvorm en vet deze in met voldoende boter. Neem een mengkom, plet de bananen met een vork, voeg dan de honing en pindakaas toe en, meng onder elkaar. Voeg vervolgens havermout, gember, kaneel en zout toe en meng opnieuw tot een stevige massa. Schep nu met een lepel een ruime hoeveelheid van het mengsel in elke cupcake uitsparing. Duw nu het mengsel met je lepel in een mooie cup vorm op de bodem en aan de zijkanten. Laat hierna nog 15 minuten opstijven in de koelkast. Ondertussen kan je je oven al voorverwarmen op 180°.
Bak je de cups 12 minuten in je voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat nog 30 min afkoelen in de cupcake vorm. Haal voorzichtig de cups uit vorm en vul met ingrediënten naar keuze. Varieer mee met het seizoen en eet fruit wanneer het op z’n lekkerst is.

TIP 
Ik stoof vaak mijn appel ook aan met een snuifje kaneel zo komt de smaak van de cup nog beter tot zijn recht.


Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN