Havermout 'ontbijt' cups met fruit
INGREDIENTEN
CUPS
200 gr havermout vlokken
180 gr honing
25 gr pindakaas
Snuif zout
2 rijpe bananen
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
Bakboter
VULLING
Griekse yoghurt (met 150 gr vul je 3 cups)
Granaatappel
Amandelen
Blauwe en rode bessen
Aardbeien
Frambozen
Appels
Kiwi
Ananas
Nootjes
Chocolade schilfers op een feestelijk dag ;)
BEREIDING
Neem een ruime cupcake bakvorm en vet deze in met voldoende boter. Neem een mengkom, plet de bananen met een vork, voeg dan de honing en pindakaas toe en, meng onder elkaar. Voeg vervolgens havermout, gember, kaneel en zout toe en meng opnieuw tot een stevige massa. Schep nu met een lepel een ruime hoeveelheid van het mengsel in elke cupcake uitsparing. Duw nu het mengsel met je lepel in een mooie cup vorm op de bodem en aan de zijkanten. Laat hierna nog 15 minuten opstijven in de koelkast. Ondertussen kan je je oven al voorverwarmen op 180°.
Bak je de cups 12 minuten in je voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat nog 30 min afkoelen in de cupcake vorm. Haal voorzichtig de cups uit vorm en vul met ingrediënten naar keuze. Varieer mee met het seizoen en eet fruit wanneer het op z’n lekkerst is.
TIP
Ik stoof vaak mijn appel ook aan met een snuifje kaneel zo komt de smaak van de cup nog beter tot zijn recht.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
CUPS
200 gr havermout vlokken
180 gr honing
25 gr pindakaas
Snuif zout
2 rijpe bananen
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
Bakboter
VULLING
Griekse yoghurt (met 150 gr vul je 3 cups)
Granaatappel
Amandelen
Blauwe en rode bessen
Aardbeien
Frambozen
Appels
Kiwi
Ananas
Nootjes
Chocolade schilfers op een feestelijk dag ;)
BEREIDING
Neem een ruime cupcake bakvorm en vet deze in met voldoende boter. Neem een mengkom, plet de bananen met een vork, voeg dan de honing en pindakaas toe en, meng onder elkaar. Voeg vervolgens havermout, gember, kaneel en zout toe en meng opnieuw tot een stevige massa. Schep nu met een lepel een ruime hoeveelheid van het mengsel in elke cupcake uitsparing. Duw nu het mengsel met je lepel in een mooie cup vorm op de bodem en aan de zijkanten. Laat hierna nog 15 minuten opstijven in de koelkast. Ondertussen kan je je oven al voorverwarmen op 180°.
Bak je de cups 12 minuten in je voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat nog 30 min afkoelen in de cupcake vorm. Haal voorzichtig de cups uit vorm en vul met ingrediënten naar keuze. Varieer mee met het seizoen en eet fruit wanneer het op z’n lekkerst is.
TIP
Ik stoof vaak mijn appel ook aan met een snuifje kaneel zo komt de smaak van de cup nog beter tot zijn recht.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!