Haute dogs met pens en appeldressing
INGREDIENTEN
2 grote witte pensen (voor 4 haute dogs ongeveer)
rucola/ bieten sla
Bakboter
4 hotdog broodjes
SALADE
Sap van 1 limoen
1 kleine sjalot
1/2 appel (type pink lady)
1/2 komkommer
Bosje peterselie
mespunt witte suiker
Peper
Zout
DRESSING
2 eetlepels peterselie
1 eetlepel (graan)mosterd
1 eetlepel olijfolie
10 muntblaadjes
2 eetlepels griekse yoghurt
BEREIDING
Meng alle ingredienten voor je dressing in een keukenrobot en pulseer kort zodat je een smeuïge saus krijgt.
Snijd de komkommer en de appel in kleine blokjes, pel en snipper de sjalot en meng onder elkaar in een ruime kom. Voeg de suiker en het limoensap toe samen met de versnipperde peterselie. Kruid met peper en zout naar eigen smaak. Was de rucola/ bieten sla en zet even opzij.
Verwarm je oven volgend de aanwijzing op de verpakking van je hotdog broodjes. Snijd de pensen in plakken van ongeveer een centimeter en bak in een flinke klont boter mooi goudbruin (je kan ze eventueel nog wat bijkruiden naar eigen wens met zwarte peper).
Bak de hotdog broodjes krokant in de oven.
Dresser je haute dog met enkele plakjes witte pens, de rucola en salade van appel.
Werk af met je heerlijke kruidendressing.
TIP
Leuk om je pensen op de BBQ te bakken voor een feestje!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 grote witte pensen (voor 4 haute dogs ongeveer)
rucola/ bieten sla
Bakboter
4 hotdog broodjes
SALADE
Sap van 1 limoen
1 kleine sjalot
1/2 appel (type pink lady)
1/2 komkommer
Bosje peterselie
mespunt witte suiker
Peper
Zout
DRESSING
2 eetlepels peterselie
1 eetlepel (graan)mosterd
1 eetlepel olijfolie
10 muntblaadjes
2 eetlepels griekse yoghurt
BEREIDING
Meng alle ingredienten voor je dressing in een keukenrobot en pulseer kort zodat je een smeuïge saus krijgt.
Snijd de komkommer en de appel in kleine blokjes, pel en snipper de sjalot en meng onder elkaar in een ruime kom. Voeg de suiker en het limoensap toe samen met de versnipperde peterselie. Kruid met peper en zout naar eigen smaak. Was de rucola/ bieten sla en zet even opzij.
Verwarm je oven volgend de aanwijzing op de verpakking van je hotdog broodjes. Snijd de pensen in plakken van ongeveer een centimeter en bak in een flinke klont boter mooi goudbruin (je kan ze eventueel nog wat bijkruiden naar eigen wens met zwarte peper).
Bak de hotdog broodjes krokant in de oven.
Dresser je haute dog met enkele plakjes witte pens, de rucola en salade van appel.
Werk af met je heerlijke kruidendressing.
TIP
Leuk om je pensen op de BBQ te bakken voor een feestje!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!