Gnocchi met paprikasaus, courgette en parmezaan
INGREDIENTEN
2 personen
500 gr gnocchi
150 gr geroosterde paprika’s (mag uit een bokaal zijn of zelf roosteren)
1 groene courgette
250 cl room
Verse basilicum (saus en garnering)
Geraspte parmezaan
8 tomaatjes
3 tenen look
2 ajuinen
Peper
Zout
Boter
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°.
Neem een diepe stoofpan en bak de gnocchi op een laag vuur in een klontje boter tot ze verkleuren. Was de courgette (NIET SCHILLEN) en verdeel in blokjes. Pel en snipper de look fijn. Voeg toe aan je pan en laat mee bakken.
Laat de paprika's uitlekken en pureer met de mixer samen met een hand verse basilicum en de room. Kruid met peper en snuifje zout. Verwijder het kroontje van de tomaatjes en halveer.
Voeg het paprikamengsel toe aan je gnocchi en roer onder elkaar. Daarna mogen de halve tomaatjes erbij.
Neem een ovenschaal en verdeel je mengsel. Rasp verse parmezaan over de hele schotel en laat bakken voor 20 minuten tot mooi goudbruin.
Haal uit de oven en verdeel nog een deel verse basilicum over de schotel en rasp nog een beetje parmezaan als afwerking.
TIP
Je kan de parmezaan ook vervangen door een andere kaas naar keuze. Of eens variëren met een gele courgette.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
500 gr gnocchi
150 gr geroosterde paprika’s (mag uit een bokaal zijn of zelf roosteren)
1 groene courgette
250 cl room
Verse basilicum (saus en garnering)
Geraspte parmezaan
8 tomaatjes
3 tenen look
2 ajuinen
Peper
Zout
Boter
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°.
Neem een diepe stoofpan en bak de gnocchi op een laag vuur in een klontje boter tot ze verkleuren. Was de courgette (NIET SCHILLEN) en verdeel in blokjes. Pel en snipper de look fijn. Voeg toe aan je pan en laat mee bakken.
Laat de paprika's uitlekken en pureer met de mixer samen met een hand verse basilicum en de room. Kruid met peper en snuifje zout. Verwijder het kroontje van de tomaatjes en halveer.
Voeg het paprikamengsel toe aan je gnocchi en roer onder elkaar. Daarna mogen de halve tomaatjes erbij.
Neem een ovenschaal en verdeel je mengsel. Rasp verse parmezaan over de hele schotel en laat bakken voor 20 minuten tot mooi goudbruin.
Haal uit de oven en verdeel nog een deel verse basilicum over de schotel en rasp nog een beetje parmezaan als afwerking.
TIP
Je kan de parmezaan ook vervangen door een andere kaas naar keuze. Of eens variëren met een gele courgette.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!