Gevulde paprika met rijst
INGREDIENTEN
1 zakje basmatirijst
2 grote paprika's (de groene zijn redelijk bitter voor dit recept dus kies voor rood of geel)
250 ml passata (tomatensaus)
250 gr gehakt (rund of varken/rund)
1 sjalot
1/2 bol mozarella
Provençaalse kruiden (oregano, tijm, ...)
Platte peterselie
1 runds boullionblokje
Peper
Zout
Bakboter
BEREIDING
Verwijder het hoedje van je paprika (leg opzij) en zaadlijsten. Blancheer de paprika's en hoedjes voor 8 minuten in kokend water voor een sneller garing in de oven.
Verwarm je oven alvast voor op 200° graden boven en onderwarmte.
Bak het gehakt goudbruin en kruid met peper en een beetje zout. Voeg het bouillonblokje toe en een scheutje water toe. Laat nog 5 minuten mee sudderen op een laag vuur.
Haal de paprika's uit het water en schik ze naast elkaar in een ovenschotel (zorg dat er niet teveel ruimte over blijft zo kunnen ze ook niet omvallen).
Vul nu elke paprika met het gehaktmengsel en werk af met een schijfje mozzarella. Zet het hoedje bovenop de paprika en zet in de oven voor 30 minuten.
Pel en snipper de sjalot en stoof in een ruime pan met boter. Als de sjalot een mooie glazige kleur heeft voeg je de passata of tomatensaus toe. Bijkruiden met de Provençaalse kruiden naar keuze. Laat rustig intrekken terwijl je paprika's bakken. Als laatste kook je de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking.
Haal de paprika's uit de oven, laat de rijst uitlekken en schik alles op je bord op een bedje van tomatensaus. Werk je gerecht af met de platte peterselie.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
1 zakje basmatirijst
2 grote paprika's (de groene zijn redelijk bitter voor dit recept dus kies voor rood of geel)
250 ml passata (tomatensaus)
250 gr gehakt (rund of varken/rund)
1 sjalot
1/2 bol mozarella
Provençaalse kruiden (oregano, tijm, ...)
Platte peterselie
1 runds boullionblokje
Peper
Zout
Bakboter
BEREIDING
Verwijder het hoedje van je paprika (leg opzij) en zaadlijsten. Blancheer de paprika's en hoedjes voor 8 minuten in kokend water voor een sneller garing in de oven.
Verwarm je oven alvast voor op 200° graden boven en onderwarmte.
Bak het gehakt goudbruin en kruid met peper en een beetje zout. Voeg het bouillonblokje toe en een scheutje water toe. Laat nog 5 minuten mee sudderen op een laag vuur.
Haal de paprika's uit het water en schik ze naast elkaar in een ovenschotel (zorg dat er niet teveel ruimte over blijft zo kunnen ze ook niet omvallen).
Vul nu elke paprika met het gehaktmengsel en werk af met een schijfje mozzarella. Zet het hoedje bovenop de paprika en zet in de oven voor 30 minuten.
Pel en snipper de sjalot en stoof in een ruime pan met boter. Als de sjalot een mooie glazige kleur heeft voeg je de passata of tomatensaus toe. Bijkruiden met de Provençaalse kruiden naar keuze. Laat rustig intrekken terwijl je paprika's bakken. Als laatste kook je de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking.
Haal de paprika's uit de oven, laat de rijst uitlekken en schik alles op je bord op een bedje van tomatensaus. Werk je gerecht af met de platte peterselie.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!