The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Gevulde paprika met rijst 

Foto
INGREDIENTEN
​

1 zakje basmatirijst 
2 grote paprika's (de groene zijn redelijk bitter voor dit recept dus kies voor rood of geel)
250 ml passata (tomatensaus)
250 gr gehakt (rund of varken/rund) 
1 sjalot
1/2 bol mozarella 
Provençaalse kruiden (oregano, tijm, ...)
Platte peterselie 
1 runds boullionblokje
Peper 
Zout 
Bakboter 


BEREIDING

Verwijder het hoedje van je paprika (leg opzij) en zaadlijsten. Blancheer de paprika's en hoedjes voor 8 minuten in kokend water voor een sneller garing in de oven.

Verwarm je oven alvast voor op 200° graden boven en onderwarmte.
Bak het gehakt goudbruin en kruid met peper en een beetje zout. Voeg het bouillonblokje toe en een scheutje water toe. Laat nog 5 minuten mee sudderen op een laag vuur. 
Haal de paprika's uit het water en schik ze naast elkaar in een ovenschotel (zorg dat er niet teveel ruimte over blijft zo kunnen ze ook niet omvallen). 

Vul nu elke paprika met het gehaktmengsel en werk af met een schijfje mozzarella. Zet het hoedje bovenop de paprika en zet in de oven voor 30 minuten. 

Pel en snipper de sjalot en stoof in een ruime pan met boter. Als de sjalot een mooie glazige kleur heeft voeg je de passata of tomatensaus toe. Bijkruiden met de Provençaalse kruiden naar keuze. Laat rustig intrekken terwijl je paprika's bakken. Als laatste kook je de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking.
Haal de paprika's uit de oven, laat de rijst uitlekken en schik alles op je bord op een bedje van tomatensaus. Werk je gerecht af met de platte peterselie. 
​
​
​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN