Geroosterde pompoensoep met kokos
INGREDIENTEN
grote pot soep
500 ml kokosmelk
1 kleine pompoen
1 l water
1 ajuin
2 groentenbouillon blokjes
1 el ras- el- hanout kruiden
1 el curry kruiden
1 el kurkuma
1 el gemalen gember
1 limoen
Olijfolie
Peterselie
Peper
Zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op de grill op 200°. Schil de pompoen en verwijder de pitten, verdeel in grote stukken. Leg een bakpapier op een bakplaat en verdeel de pompoen. Strooi de curry, de kurkuma, de ras-el-hanout en de gember over de stukken en besprenkel met olijfolie. Bak gaar in 25 minuten.
Zet een grote pot op het vuur en giet er vervolgens een beetje olijfolie in. Pel en snipper de ajuin en laat garen in de pot. Voeg de bouillonblokjes toe en laat kort mee bakken. Voeg de stukken pompoen toe en laat nog 5 minuten mee bakken. Overgiet met de liter water en roer door elkaar. Kruid met peper en snuifje zout.
Voeg de kokosmelk en het sap van de limoen toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep minimaal 20 minuten pruttelen. Was en snipper de peterselie. Zet de staafmixer in de pot en mix op een laag vermogen om een mooie dikke soep te verkrijgen.
Dien de soep warm op en garneer met de peterselie.
TIP
Voor wie de soep een beetje extra smaak wil geven, kan ook afwerken met koriander.
Heb je liever dat de soep wat dunner is, kan je perfect nog wat extra water toevoegen.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
grote pot soep
500 ml kokosmelk
1 kleine pompoen
1 l water
1 ajuin
2 groentenbouillon blokjes
1 el ras- el- hanout kruiden
1 el curry kruiden
1 el kurkuma
1 el gemalen gember
1 limoen
Olijfolie
Peterselie
Peper
Zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op de grill op 200°. Schil de pompoen en verwijder de pitten, verdeel in grote stukken. Leg een bakpapier op een bakplaat en verdeel de pompoen. Strooi de curry, de kurkuma, de ras-el-hanout en de gember over de stukken en besprenkel met olijfolie. Bak gaar in 25 minuten.
Zet een grote pot op het vuur en giet er vervolgens een beetje olijfolie in. Pel en snipper de ajuin en laat garen in de pot. Voeg de bouillonblokjes toe en laat kort mee bakken. Voeg de stukken pompoen toe en laat nog 5 minuten mee bakken. Overgiet met de liter water en roer door elkaar. Kruid met peper en snuifje zout.
Voeg de kokosmelk en het sap van de limoen toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep minimaal 20 minuten pruttelen. Was en snipper de peterselie. Zet de staafmixer in de pot en mix op een laag vermogen om een mooie dikke soep te verkrijgen.
Dien de soep warm op en garneer met de peterselie.
TIP
Voor wie de soep een beetje extra smaak wil geven, kan ook afwerken met koriander.
Heb je liever dat de soep wat dunner is, kan je perfect nog wat extra water toevoegen.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!